Slušaj vest

Jedan od naših najuspešnijih i najcenjenijih glumaca, Vojin Ćetković nije prihvatio ulogu u kultnoj domaćoj seriji "Otvorena vrata" koja je počela da se emituje 1994. godine kada je prikazana prva epizoda. Generacije su odrastale na ovoj seriji, a čuvene replike još se prepričavaju.

U seriji je igrao i legendarni Milan Lane Gutović, kao i Vesna Trivalić, Bogdan Diklić, Bojana Maljević kao Ana Anđelić, Sofija Jović, ali i Nikola Đuričko. Oni su godinama zamejavali televizijsku publiku, a upravo uloga Vojkana Jakovljevića, koju je maestralno odigrao Nikola Đuričko, prvobitno je bila ponuđena Vojinu Ćekoviću.

Malo ko zna da je umesto Đurička ulogu Vojkana trebalo da glumi zapravo Vojin Ćetković. Njemu je ponuđena, a on je odbio. Međutim, Ćetković, koji je tada bio na početku svoje karijere, smatrao je da nema dovoljno iskustva za tu ulogu, pa je odbio ponudu.

nikola đuričko otvorena vrata
Youtube/Monte Royal Pictures/screenshot 

Vojin Ćetković prvu značajnu televizijsku ulogu ostvario je 1993. godine u filmu "Raj" Petra Zeca. Nastavio je sa radom u televizijskim projektima, pa je tako 1995. godine dobio ulogu Dimitrija u TV filmu "Simpatija i antipatija" Zdravka Šotre.

Njegova karijera je uzela zamah 1996. godine kada je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dobijajući uloge u prestižnim predstavama kao što su "Bure baruta", "U potpalublju" i "Audiencija". Međutim, pravu popularnost stekao je ulogom Gorana Branda Gagića u seriji "Porodično blago" 1998. godine, koja mu je donela široko priznanje i dve nagrade "TV Novosti" za glumački par godine zajedno sa Minom Lazarević, 1999. i 2002. godine. Ovi rani uspesi postavili su temelje za njegovu dalju uspešnu karijeru.

Malo kome je poznato i čime se Vojin bavio pre glume, a gledali smo ga u spotu za veliki hit.

ATA Images/Borislav Zdrinja/ZIPA Photo Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković

BONUS VIDEO:

VOJIN ĆETKOVIĆ O LAZI KOSTIĆU: Prirastao mi je za srce, ovo je možda i najdraža uloga Kurir televizija

(SrbijaDanas/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!