Zvezde i tračevi

Da li je moguće: Zaratili jutjuberi - okršaj i na nacionalnoj televiziji!

Izvor mondo.rs

Baka Prase VS Kiki

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Ko ne prati rat koji danima besni na društvenim mrežama - evo objašnjenja:

U nedavno sprovedenoj anketi, mladi su odgovarali na pitanja ko su im uzori. Među imenima Nikole Tesle i Novaka Đokovića, našlo se i ono Bake Praseta i još nekoliko jutjubera.

Tu na scenu stupa jutjuberka Kristina Đukić, koja je u jednom klip kritikovala ponašanje Internet zvezda, zbog čega je ušla u sukob s Bakom Prasetom.

Jutjuberi su zbog ovoga gostovali na Prvoj televiziji gde su otkrili kako je došlo do svađe, ali i da se NISU pozdravili kada su došli u studio jer, prema rečima jutjubera Bogdana Ilića "ne mogu sekire da se zakopaju dok se ne kaže sve što ima".

"Kad se neko svađa, nema tu lepog i pristojnog", rekao je na početku Baka Prase, koji je takođe naglasio da on u svojim klipovima ne poziva na fizičko nasilje i da to njegovi fanovi prepoznaju.

"Ja bih bila ok da je odgovorio argumentima, a on je odgovorio uvredama", kazala je Kika koja je istakla da je od Bakinih fanova počela nakon svoje reakcije da dobija pretnje. "On i još neki jutjuberi su omalovažavali jutjubera koji je duže vreme na ovoj sceni, to je loša poruka za decu, jer su pokazali kako tretiraju starije. I ja sam duže na sceni, prvo sam ćutala, a onda sam želela da snimiim klip i pokažem kako ja vidim ovu dramu i kako gledam na vulgarnost i nasilje", rekla je Kristina, nakon čega je svojih pet minuta dobio i Baka Prase.

"Jeste ja psujem, ali ako biram rečnik kojim ću govoriti u svojim klipovima to automatski nisam ja. Kada izlažem svoje mišljenje to sam ja. To što opsujem smatram da nije ni strašno ni bitno. Uvek dajem primer - evo, ja psovke nikad nisam čuo u kući. Samo u školi, od društva. I ta svađa nije podstakla pratioce na fizičko nasilje. Evo poruke roditeljima i ljudima koji gledaju:

Deca nisu glupa. Deca nisu idioti nego ih roditelji potcenjuju, čak i oni koji nemaju decu. Klinci znaju šta je dobro šta nije. To što će neko dete da imitira kada psujem, meni je to ok. Važno je ono što učim decu - to je da ne puše, da ne piju, da se bave sportom, da se ne drogiraju, a što se tiče nasilja o kojem se piše na mrežama - posle toliko klipova svađa sad kao hoće da se biju?! To fizičko nasilje od mene nisu od mene videli, ja svaki put kažem - nikad nemojte da rešavate problem nasiljem".

Ipak, složni su u jednom - u toku svojih Internet svađa dotakli su svakakvih reči i uvreda, čak su spominjali i obolele od raka.

"Kroz ovu dramu provukle su se teške tema i tema raka i Baka i ja želimo da se izvinimo deci oboleloj od raka. Zbog svega ovoga što se dešava među nama skočili su nam i pregledi i monetizacija, pa ćemo sav novac koji smo zaradili od ove drame nameniti deci koja su obolela", rekla je Kika.