Zvezde i tračevi

Severina nije jedina - bitka za starateljstvo o kojoj je brujala Srbija!

Izvor mondo.rs

Javni apeli nekadašnje pevačice nisu urodili plodom

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Na dan kada je sud u Zagrebu odlučio da se pevačici Severini Kojić oduzima starateljstvo nad sinom i predaje ocu deteta Milanu Popoviću, podsetićemo se drugog slučaja kada je dete oduzeto majci i predato ocu.

U pitanju je manekenka, nekadašnja pevačica i rijaliti zvezda Ivana Stamenković Sindi, koja je vodila i i dalje vodi bitku s bivšim suprugom Nikolom Pavlovićem.

Ivana je početkom 2015. izgubila starateljstvo nad tada petogodišnjom Petrom. Sud je starateljstvo dodelio njenom bivšem suprugu, kojeg je manekenka optužila za nasilje u porodici.

Stamenkovićeva je nebrojeno puta u medijima govorila o nepoštenoj odluci suda, činjenici da je tokom braka trpela zlostavljanje, ali svi ovi apeli nisu urodili plodom.

Pre pet godina je na društvenoj mreži Facebook napisala emotivnu ispovest:

"U sredu je privremenom merom starateljstvo nad Petrom pripalo Nikoli, uz obrazloženje da on bolje brine o potrebama deteta. Kada brine, kada je dete četiri godine sa mnom, ocenjeno kao dobro vaspitano, inteligentno, srećno? Ne da mi da vidim dete. Policija nije nadležna, socijalno nije nadležno, a kada sam ja odvela dete na more, to je smatrano otmicom. Gde ja živim", napisala je Sindi, a onda dodala da je, tokom braka ali i nakon razvoda, trpela fizičko nasilje.

"Tukao me je i davio dok sam bila u trudnoći, tukao me dok sam držala dete u naručju. Imam uredan lekarski izveštaj o tome, prijavila sam ga policiji, ali prošle su godine, a on još uvek nije doveden ni na saslušanje. Nisu uzeli u razmatranje ni činjenicu da sam navela da je počeo da se drogira", napisala je bivša manekenka i pevačica, nakon čega je čak pokrenuta i peticija "da se Petra vrati mami".

Dve godine kasnije Pavlović je dobiio uslovnu kaznu zbog nasilja u porodici.

"Kazna je uslovna, ali je barem dobio kaznu. Nadam se da će se nasilje u porodici smanjiti, i da će se nadležne institucije više baviti tim slučajem", rekla je tada Sindi..

Tagovi