Zvezde i tračevi

Tatjana Pujin iz Italije: U karantinu smo 24 časa, rezultati za dve nedelje

Autor Dragana Tomašević Izvor mondo.rs

Glumica koja godinama živi i radi u Italiji otkriva kako stanovništvo podnosi 24-časovnu izolaciju

Glumica Tatjana Pujin, već godinama živi i radi u Italiji, zamlji koja je juče pretrpela stravičan gubitak - od korona virusa preminule su  743 osobe

Ona je gostujući putem video linka u jutarnjem programu Pink televizije, ispričala kakva je trenutno situacija u Italiji.

"Veoma komplikovana i alarmantna. Imali smo spuštanje te krive, što nas je malo ohrabrilo. Ali, čekamo prave rezultate mera koje su sprovedene - 24 časa karantina - koje će biti tek za dve nedelje", rekla je Tanja Pujin i dodala:

"Svi ćemo biti u karantinu s nadom. Nema te države na svetu koja ima prekidač za ovu situaciju. Nažalost, juče su ovde pričali da virus do te mere mutira da ne znamo ništa o njemu i da vakcina ne može da bude u skorije vreme kao što se pričalo".

Glumica je dodala i da je juče vlada zatražila od televizija da ne emituju program u visokoj rezoluciji, Internet mreže su ugrožene, a onda otkrila i kako se ona snalazi u izolaciji i rekla da je održava srpski humor.

"Nije lako biti 24 časa u stanu, odvojen od roditelja, dragih osoba, ali svi na svetu, ne samo ovde u Italiji, imamo te iste probleme i iste mere. Mislim da nam svima na globalnom nivou te Internet poruke ulepšavaju dan. Juče je bio prvi snežni dan i odmah smo imali i šale na taj račun. Ipak, stavimo sebe u situaciju da moramo da osećamo dozu straha - ne da to bude panika, već da bismo sebe umirili i rekli - ovako moram da reagujem jer ću zaraziti druge - strah mora da nam ulije odgovornost".

Korona virus je u Srbiji danas odneo i četvrtu žrtvu. Do sada je potvrđeno da su zaražene 303 osobe u Srbiji.