Rekao NE vakcinama

Mene, vala, nećete čipovati - nećemo te ni slušati: ZABRANJEN Toni Cetinski

Izvor mondo.rs Izvor index.hr

Hrvatska radio stanica poslala saopštenje da "neće puštati muziku pevača koji ugrožava društvo"

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Pevač Toni Cetinski pre nekoliko dana je u razgovoru s pratiocima na društvenoj mreži Facebook, govorio o vakcini protiv korona virusa, i izjavio da "njega, vala, neće čipovati".

Pevač je rekao da "želi da vidi kako to njega neko na silu može da vakciniše" i ponudio da se "otvori Goli otok", gde će moći da sprovode nasilnu vakcinaciju.

Sada se urednik privatne radio stanice Drava oglasio i rekao da više neće emitovati muziku Tonija Cetinskog na svojim radio talasima.

Saopštenje je objavljeno na zvaničnoj Facebook strani radio Drave - evo šta u njemu piše:

"Shvatajući kako je demokratsko pravo svakog pojedinca da iznese svoje mišljenje, isto kao što je i demokratsko pravo svakog drugog pojedinca da se s time složi ili ne složi, ipak smatram opasnim kada se o kompleksnim zdravstvenim temama oglašavaju i korner zauzimaju poznate osobe, javne osobe, izuzetno nekompetentne za temu. Svojim delovanjem utiču na mišljenje i postupke svojih simpatizera, a potom i mnogi drugih. Mi kao privatni, komercijalni radio, koji je pesme Tonija Cetinskog dosad uredno emitovao i za njih plaćao autorska i muzička prava. do daljnjeg ćemo obustaviti emitovanje njegovih pesama. To je naša odluka i ne očekujemo da druge stanice slede naš primer, isto kao što znamo da Cetinski neće nešto posebno biti oštećen ovom odlukom. Ona je simbolična i u njenoj suštini krije se naša želja da svoj medijski prostor ne poklanjamo osobama koje svojim delovanjem i odlukama direktno ugrožavaju ovo društvo", piše urednik stanice Bojan Horvat.

Da li se slažete s njihovom odlukom?