Ludilo!

Longo, Eol, Rija: Mislili ste da su ovo neobična imena? Predstavljamo luđa!

U želji da se njihovo dete što originalnije zove, javne ličnosti često preteruju u potrazi za neobičnim imenima. A evo ko je dao najluđe ime svom nasledniku!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović, ATA Images /Antonio Ahel

Ranije se verovalo u izreku "nomen est omen", odnosno da je čovek ime koje nosi, da ono određuje karakter deteta, pa i njegovu sudbinu. 

I danas, kao i uvek, roditelji brižno biraju kako će im se naslednici zvati. Ali, sigurno ste primetili trend davanja, u najmanju ruku čudnih, imena deci u poslednjih desetak godina. 

Možda će vas zanimati

Roditelji žele da njihovo dete nosi što originalnije, drugačije ili unikatnije ime kako bi se mališani izdvajali iz gomile Milica, Miloša, Marka, Jovana i Jelena. Ne treba ih osuđivati zbog toga, ali upravo iz tog razloga danas u osnovnim školama, i to u jednom razredu, imamo po tri Asje, po dve Nike i Atine, četiri Iskre.

Istina, ponekad je tanka granica između posebnog i besmislenog. Neka imena su naprosto preuzeta iz stranog jezika, gde imaju određeno značenje, neka su izmišljena bez nekog posebnog smisla.

Javne ličnosti su nepresušan izvor nesvakidašnjih imena za decu i neretko se desi da upravo oni svojim odabirom utiču na novopečene roditelje. Ako baš vi čekate bebu, onda će vam naša top lista na kojoj se nalaze najneobičnija imena dece poznatih biti i više nego korisna.

Nia, Ria, Rea, Noel, Noa samo su neka od imena koja se nalaze na našoj listi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.