"Ne mrze Srbe"

PRE "JERMENSKOG PLAĆENIKA" SLUŠAO PITANJA "ŠTA ĆE U USTAŠIJI": Biković o poseti Hrvatskoj - "nisu tamo svi ustaše"!

Autor Dragana Tomašević

Glumac koji je dospeo u svetske medije kao "Jermenski plaćenik" otkriva da su mu nudili da se učlani u stranku, ali i "šta je radio u Hrvatskoj"

Izvor: Južni vetar/promo

"Srpski plaćenik Aleksa Đurić viđen je u Jermeniji... Vagner nije daleko", napisali su u opisu slike, a Miloš se ovim povodom oglasio za medije i rekao da je "ovaj potez smešan i neozbiljan za jednu vrlo ozbiljnu temu".

Pre nego što je postao "Jermenski plaćenik", Biković se našao na meti negativnih komentara zbog posete Hrvatskoj: Jedni su ga pitali "šta će u ustašiji", a drugi pisali da "Oluja i Jasenovac za njega nemaju nikakvu cenu".

"Razumem ljude koji su to komentarisali, jer su rane i posledice ratova i ratnih zločina koje su ustaše počinile, a koje su bile monstruozne, i dalje sveže. Važno je znati da odlazak u Hrvatsku nije podrška tim zločinima. Onda bi odlazak u Nemačku bio podrška nacistima, a poseta SAD-u podrška NATO bombardovanju Srbije. Ako sve to tako posmatramo onda bi trebalo da se zatvorimo u kuću i nigde ne idemo", rekao je Biković i dodao:

"Neophodno je da komuniciramo s ljudima. Kontakt kroz kulturu je način na koji se zemlja predstavlja u svetu. Kada odem u Hrvatsku ja predstavljam svoju Srbiju. Hrvati me prepoznaju i pitaju kada će drugi deo Južnog vetra ili kada će početi da se prikazuje Hotel Beograd. To su važne stvari. Dobro je da smo po kulturi prepoznatljivi! Niko me ne može ubediti da u Hrvatskoj žive samo ustaše i da svi oni mrze Srbe. Budućnost srpsko-hrvatskih odnosa jeste u tome da normalni, srećni, miroljubivi ljudi stvaraju veze koje će jednog dana promeniti odnos ova dva naroda".

(MONDO, Informer)