Ne prestaje

DUA LIPA OPET VREĐA SRBE: "Fašisti i okupatori Kosova" - haos zbog objave pevačice albanskog porekla!

Autor Branka Bajić

Ponovo izazvala burne reakcije.

Dua Lipa
Izvor: Instagram/dualipa

Britanska pevačica Dua Lipa (25) ponovo uspeva da razbesni javnost svojim objavama i izjavama u medijima u kojima javno iskazuje da nije naklonjena srpskom narodu, čime izaziva burne reakcije Srba.

Ovoga puta Srbe je u intervjuu koji je dala za februarsko izdanje časopisa "Rolling Stone" nazvala "fašistima i okupatorima Kosova", navodeći da su tokom rata na Kosovu i Metohiji devedesetih godina od njenog dede Seita Lipe, koji je u periodu od 1990. do 1995. godine bio direktor Istorijskog muzeja u Prištini, "tražili da fabrikuje istorijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti".

"Moj deda sa tatine strane pisao je knjige o svemu što se dešava. Srpski okupatori želeli su da promeni istoriju. Odbio je i izgubio posao. Zato sam to što jesam i zato se borim za ono u šta verujem", napisala je na Instagramu, gde je objavila najavu intervjua uz sliku dede.

"Naš neverovatni i neustrašivi deda. Toliko je naporno radio tokom srpskog fašističkog režima da ispiše albansku istoriju i pokaže svetu ko smo mi zaista", napisala je uz objavu.

Poznato je šta je do sada uradila: tražila je od kompanije "Apple" da uvede mape Kosova i Palestine, potom u jednoj emisiji pričala o "albanskoj hrani" i pritom navela ajvar kao nešto što svi moraju da probaju, a zatim je svojim fanovima preporučila film o Srebrenici rekavši da ju je priča o "genocidu" rasplakala.

"Veoma emotivna priča o genocidu u Srebrenici. Ovo je vrlo moćna priča koja me rasplakala i naterala da se prisetim svih potresnih priča koje su mi pričali dok sam odrastala", napisala je.

Dua Lipa o ajvaru:

Dua Lipa o ajvaru (ZABAVA)
Izvor: YouTube/FirstWeFeast

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.