PREDOSETILA

AGONIJA JE TRAJALA SATIMA, NISAM SMELA DA DIGNEM SLUŠALICU: Šabanova udovica o kobnom jutru kada je pevač poginuo

Autor Branka Bajić

Bilo je to 17. februara 2019. godine.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić stradao je pre dve godine u saobraćajnoj nesreći i za sobom ostavio dve ćerke i sina, kao i suprugu Gordanu, koja je prvi put pričala o tom kobnom jutru. 

Tog jutra je predosetila da nešto nije u redu, a nažalost, košmar se obistinio. 

"Već u sedam ujutru počela sam da ga zovem da vidim da li je krenuo na aerodrom. Nije se javljao ni on ni Sloba, koji je bio sa njim, Mirsadov broj nisam imala. Onda me je uhvatila panika. Besomučno sam vrtela sve moguće brojeve, na kraju se Sloba javio iz bolnice, ali nije znao da mi kaže gde je Šaban ni šta je sa njim. Agonija je trajala čini mi se satima, dok na kraju prijatelj koji živi u Nemačkoj nije saznao, javio je Ildi, a Ilda je mene zvala. Kad sam videla broj, nisam mogla da dignem slušalicu, nisam mogla da čujem to što ima da mi kaže, slušalicu je podigla žena koja radi kod nas. Njen izraz lica mi je rekao da je moj najgori košmar postao istina", ispričala je Goca. 

Šaban Šaulić
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Iza Šabana su ostala dva neobjavljena albuma, a Goca je otkrila da su u planu i druge stvari. 

"Oni su već spremni, kad će biti i da li će biti… Ima mnogo pesama za druge ljude, neke je pesme dao pevačima još za života, na njima je kadaž će ih objaviti. Postoji puno planova, svakako ću se pozabaviti njegovim legatom, piše se knjiga, dokumentarac je počeo da se radi, nadam se da ćemo imati snage da ga privedemo kraju. Još prošle godine u septembru planiran je koncert Šabanu u čast u Bugarskoj, u istoj areni u kojoj je pevao, ali zbog ove epidemiološke situacije to je odloženo za neko drugo vreme. On svakako ostaje da živi, ne samo kroz pesme nego kroz lik i delo, i kroz nas koji ga volimo, decu, unuke, prijatelje, kumove…", izjavila je.

Podsetimo, Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći 17. februara 2019. godine u Nemačkoj, kada se vraćao sa nastupa.

Dvogodišnji pomen pevaču u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu:

(MONDO/Objektiv)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.