Zvezde i tračevi

SMEJALI SMO SE OVOJ SCENI, DANAS JE JEDNA OD NAJTUŽNIJIH: Evo zašto je Gidra rekao "Ja sad idem, a ti malo pospremi"

Autor Dragana Tomašević

Legendarna Dara Čalenić napustila nas je danas u 87. godini

Izvor: YouTube/screenshot/Klasik TV

Glumica Darinka Dara Čalenić preminula je u 87. godini, nakon duge i teške bolesti, saopšteno je iz Kino-Teatra. Sahrana će biti održana u krugu najuže porodice, u Novom Sadu.

Pamtićemo je po izuzetnom talentu i lepoti i više od 40 maestralnih glavnih uloga u pozorištu, ali najviše po ulozi Dare iz filma "Žikina dinastija" u kojoj je igrala pored Dragomira Bojanića Gidre.

Dara je svojevremeno ispričala da je napustila serijal kako bi bila sa suprugom u Americi, zbog čega su producenti i reditelj morali da smisle način da je isključe iz daljeg snimanja - Dara je preminula dok je prala prozore.

Zbog toga je nastala scena na groblju, kojoj smo se svi smejali, pogotovo trenutku kada se Žika najede i ostavi ostatke hrane na spomeniku pa kaže Dari - "Ja sad idem, a ti malo ovo pospremi".

Žika se na grobu jada Dari, ali je i prekoreva zbog kasetofona koji je odvrnula dok je prala prozore:

"Da ti kažem Daro, od kada tebe nema, nisam se ljudski najeo, sad tek vidim šta si mi značila. A bila si brljiva, lepo ti kažem ne pentraj se po prozoru a ti hoćeš da se cakli, a još pritisla dugme pa 'op žica, žica'. Nisi ptica da letiš kroz prozor, a ti meni u inat 'op, žica, žica'. Ne mogu da zaboravim tvoje sarme ,a kad se setim gibanice, trbuh me zaboli".

Pogledajte:

Žika na Darinom grobu
Izvor: YouTube/Dušan Petrović

 Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.