Zvezde i tračevi

NARODNJACI SU SRAMOTA, A SVI BI HTELI DA BUDU PLAĆENI KAO SRPSKE ZVEZDE: Tonči Huljić iskreno o hrvatskoj muzičkoj sceni

Autor Branka Bajić

"Na radiju se vrti nešto što nije bitno, i to dovodi do opšteg tupila", istakao je Huljić.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Kompozitor, aranžer, producent i pevač Tonči Huljić, nekadašnji član čuvene grupe "Magazin", otvoreno je govorio o trenutnom stanju na hrvatskoj muzičkoj sceni, za koju kaže da "opšte tupilo".

Huljić je jedan od najuspešnijih muzičara u regionu, a slavu je stekao još osamdesetih godina. U budućnosti priprema dosta novih projekata na kojima je radio tokom karantina, te publika od njega može očekivati dosta.

"U budućnosti možete očekivati novine što se tiče muzike, prešao sam i na klasičnu muziku. Dosta sam radio tokom lokdauna, prošla godina je bila plodna za mene. Muzika u Hrvatskoj je osrednja, sa jedne strane je kao sramota slušati narodnu muziku pa je niko ne pušta na radiju, s druge je sramota pisati. Ti pevači koji pevaju to što se vrti na radiju je nešto što nije bitno, i to dovodi do opšteg tupila. Svi oni to jako dobro znaju i svi bi hteli da budu plaćeni kao zvezde koje dolaze iz Srbije", izjavio je Tonči u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

Osvrnuo se i na situaciju sa korona virusom i istakao kako ga plaši ovo popuštanje mera.

"Plaši me ovo naglo popuštanje mera, mislim da će ponovo skočiti broj zaraženih. U Hrvatskoj kao da korone nema, i mislim da to nije dobro. Došlo je dosta turista, ima kontrole, ali ne možete vi sprečiti druženje, ljudi su željni toga", rekao je Huljić.

Tagovi