TUGA SE NASTAVLJA

"TEŠKO NASTAVLJAMO NOVI DAN": Poruka Lepe Brene nakon trodnevne žalosti u Srbiji - obratila se naciji snažnim rečima

Autor Branka Bajić

Lepa Brena se nakon trodnevne žalosti zbog dve velike tragedije koje su zadesile našu zemlju oglasila na društvenim mrežama.

Izvor: ATA Images /Antonio Ahel

Velikim tragedijama koje su zadesile našu zemlju zbog kojih je sve utihnulo i zbog kojih je bila proglašena trodnevna žalost u državi, pogođena je cela nacija, ali i region. Zavladala je neverica, tuga, bol i strepnja, a javne ličnosti su se oglašavale tokom proteklih dana iskazujući svoja osećanja. Među njima je i Lepa Brena, koja je danas putem Instagrama poslala snažnu poruku. 

U Srbiji su dani žalosti prošli, ali tuga i bol za stradalima koji su izgubili živote u pucnjavama, teško da će ikada proći. U čast svima njima oglasila se i jedna od najvećih muzičkih zvezda, te pokazala saosećajnost s porodicama nastradalih.

"Teško nastavljamo novi dan. Tuga i saosećanje se nastavlja. Treba vratiti moral i etiku, stid i sram. Treba vratiti pamet, mudrost i poštovanje, rezultate rada, kredibilitet i dostojanstvo", poručila je Lepa Brena putem svog naloga na Instagramu, prvog dana nakon trodnevne žalosti.

Izvor: Instagram/lepabrenaa

Svirepi zločini koji su zavili Srbiju u crno dogodili su se u samo dva dana. U masakru koji je počinio 13-godišnji dečak u osnovnoj školi na Vračaru i usmrtio osmoro svojih vršnjaka i čuvara, a kasnije u krvavom piru u okolini Mladenovca, život je izgubilo ukupno sedamnaest osoba, a ranjena je dvadeset jedna osoba.

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je otvorio dve telefonske linije za psihološku pomoć i podršku porodicama stradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar", nastavnicima i učenicima: 063 868-17-57 i 063 868-22-17. Takođe, na Klinici za psihijatriju UKCS formiran je tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebno. Telefoni koji su dostupni na Klinici za psihijatriju: 011 268-50-50, 011 366-21-24 i 063 310-723.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!