Zvezde i tračevi

ŽIVI OD 30.000 DINARA, A ZARAĐIVAO JE 50.000 MARAKA! Bio je "kralj svadbi" - Loše sam prošao s penzijom, ali ne žalim se

Autor Anja Konstantinović

Pevač Rade Jorović važio je za "kralja svadbi", a danas živi do 30.000 dinara.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Dok pojedini pripadnici estrade imaju čak i tri penzije, neki jedva krpe kraj s krajem. Neki od njih ne odustaju od borbe za nacionalnu penziju, dok drugi ističu kako ne žele da kukaju i da su zadovoljni onim što imaju. Jedan od njih je i pevačRade Jorović koji sada živi od penzije koja je 30.000 dinara, a nekada je, kako je sam ispričao, na proslavama zarađivao veliki novac.

"Radio sam velika veselja, nekad sam bio kralj svadbi i veselja. Nisu to bile neke velike cifre, kao što se sad naduvavaju u javnosti. Previše izmišljaju, spominju 100.000 evra ili maraka, to je sve laž. Sećam se jedne svadbe, bilo je nas 50 muzičara i pevača, prešli smo tad 50.000 maraka, ali smo svi delili po rangu", ispričao je pevač čija je čuvena numera "Oficir" i danas veliki hit.

Kako kaže sad živi od penzije koja iznosi 30.000 dinara, dobio je status istaknutog umetnika, ali nije penzionisan kao umetnik, već kao zanatlija - "Jako sam loše prošao sa penzijom, ali ne mogu da se žalim jer sam hvala Bogu dočekao penziju. Kolika je - tolika je, bitno da je dugo koristiš. Dobio sam status istaknutog umetnika, ali nažalost nisam penzionisan kao umetnik, već kao zanatlija. Ja sam uplaćivao sam sebi u nadi da ću jednog dana dobiti tu nacionalnu penziju". 

Njegova koleginica Lepa Lukić ima tri penzije. Nacionalna penzija joj je 60.000 dinara, druga 90.000 dinara. I imam kanadsku penziju od 1.000 evra, a Rade je istakao da mu je zbog toga drago.

"Čuo sam da Lepa ima tu nacionalnu penziju i još dve, hvala Bogu kad može da je koristi. Ja sam ceo život i karijeru proveo pomažući drugima, kad je trebalo da izvučem svoj prosek, možda je trebalo da uplaćujem više i sad bih imao više. Ali, ja sam živeo u turbulentnom vremenu, kada se mnogo humanitarno radilo, ali ne žalim, jer mi je drago da sam mogao da pomognem drugima. Uvek sam skromno živeo. Imam i malo primanja od tantijema kao autor i kantautor, a ponekad odradim neku tezgu i ja sam zadovoljan", priznao je Jorović.

BONUS VIDEO:

(Kurir/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!