Tuga!

SLAVNOM GLUMCU UMRO SIN! Porodica zavijena u crno, dijagnozu dobio malo posle MAJKE

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Slavnom glumcu Geriju Sinisu preminuo je sin, koji se pet godina borio sa rakom. Dijagnozu dobio malo posle majke Mojre.

Izvor: Gary Sinise foundation

Glumac Geri Sinis, poznat iz filmova "Forest Gamp" i "Zelena milja", kao i serijala "Uporište" i "CSI: Njujork", saopštio je da mu je sin preminuo od retkog oblika raka. Dijagnozu je dobio samo nekoliko meseci nakon nego što su saznali da njegova majka, a glumčeva supruga, boluje od raka dojke.

Glumac je u utorak na svom sajtu objavio da mu je sin Mekena (33) umro petog januara od kordome, retkog oblika karcinoma kičme.

"Leto 2018. godine bilo je izuzetno teško za našu porodicu. U junu je moja žena Mojra saznala da ima rak dojke trećeg stadijuma, i otišla je na operaciju, hemoterapiju i radijaciju", počeo je on.

Izvor: Silv / Shutterstock Editorial / Profimedia

"A onda, u avgustu te godine, saznali smo da Mek ima kordomu. Šta je to? Šta se desilo? Nikada nisam ni čuo za tu bolest. I u kući smo imali dva pacijenta sa rakom. Hvala Bogu, moja supruga je nakon dugih meseci lečenja ozdravila i otada je u remisiji", napisao je glumac na svom sajtu.

Izvor: Movieclips Trailers

Sin Mek radio je u Gerijevoj fondaciji i bio je bubnjar njegovog benda "Poručnik Den", nazvanog po kultnom liku iz "Foresta Gampa". Ali operacije i napredovanje bolesti naterale su ga da se povuče.

Izvor: Gary Sinise foundation

"Srećan sam i blagosloven što sam bio njegov tata. Bolest ga je sprečila da se bavi muzikom, i paralizovala ga od grudi nadole. Proslavio je poslednji rođendan 10. novembra 2023, i tražio mi da mu sviram jednu pesmu, dok je on svirao usnu harmoniku. To je bio poseban dan", napisao je glumac.

Mek je, nažalost, potom dobio tegobe sa disanjem i u bolnicu je otišao dan pre Nove godine. Umro je 5. januara.

"Srca su nam slomljena i kao roditelji, doživeli smo najteži udarac - da nam premine dete. Utehu nalazimo u tome što znamo da se više ne muči", napisao je glumac.

Izvor: Gary Sinise foundation

Kordoma je karcinom iz grupe sarkoma, najčešće pogađa starije ljude, i izuzetno je kompleksan za lečenje zbog blizine kičmene moždine, nerava i arterija. Ne postoje odobreni lekovi za ovaj oblik raka.

Geri i Mojra upoznali su se na koledžu, i pored Meka, imaju i kćerke Sofiju (35) i Elu (32).

BONUS VIDEO:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/B.Z.J.)

Tagovi