Zvezde i tračevi

MUŽA UPOZNALA SA 5 GODINA, NA FAKSU MU RODILA DETE: Ljubavna priča Jelice Sretenović je za FILM, ali se prerano završila

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ljubavna priča glumice Jelice Sretenović, koja danas slavi 70. rođendan, ostavlja bez daha!

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Slavna domaća glumica Jelica Sretenović danas slavi rođendan. Rođena je 1954. godine u Beogradu, i danas puni jubilarnih 70 godina. Njene uloge su legendarne, a njena ljubavna priča sa suprugom Mišom za film!

Jelica je karijeru glumice započela još kao dete, u dramskom studiju gde je dobila priliku da glumi u nekoliko televizijskih drama. Fakultet dramskih umetnosti upisala je sa samo 16 godina i time je ušla u istoriju te institucije kao jedna od najmlađih studentkinja.

Studirala je sa legendama kao što su Tanja Bošković, Ljiljana Dragutinović, Radmila Živković, Gorica Popović i drugi.

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Iako je od sredine sedamdesetih snimila više od 70 filmova, mnogi je pamte najviše kao Koviljku "Koku" Stanković u "Boljem životu", i Ljubičicu Mitrović u "Srećnim ljudima".

Često se prepričava kako je supruga, pravnika Miloša Mišu Sretenovića, upoznala kada je imala samo pet godina, a on 16, i išao je u školu sa njenom tetkom. Venčali su se kada je Jelica imala samo 19 godina, i dobili dve kćerke, Anu i Olju.

Ali, život nije dao da Jelica i Miša starost dočekaju zajedno. Sretenović je iznenada preminuo 1999. godine od srčanih problema, i Jelica je ostala udovica u 46. godini.

Izvor: A. K./ATAIMAGES

Glumica živi u raskošnom domu na Vračaru, koji je pun zanimljivih ukrasa i detalja među kojima su i antikviteti. Suprug i ona sa putovanja su donosili različite lepe stvari, među kojima i umetničke slike kojima je ukrasila salonski stan.

U jednoj emisiji ispričala je kako ima i ogledalo Napoleona Trećeg, koje je dobila od muža za prvu godišnjicu braka.

"Isto takvo ima Skupština grada Beograda, kao i još nekoliko porodica u Srbiji", otkrila je ona tada.

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

BONUS VIDEO:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/B.Z.J.)

Tagovi