Zvezde i tračevi

"JA SE SREDILA, ONI MI REKLI DA OVO NIJE MASKEMBAL!" Jovana Joksimović o počecima i PREPREKAMA sa kojim se suočila

Autor Katarina Bojović

Jovana Joksimović prisetila se svojih početaka, te istakla da je tada bilo mnogo drugačije nego što je sada slučaj.

Izvor: YouTube/K1 Televizija/ printscreen

Voditeljka Jovana Joskimović važi za jednu od najlepših i najuspešnijih tv lica na domaćoj sceni, a svako njeno pojavljivanje prođe veoma zapaženo.

Svoju karijeru započela je pre nekoliko decenija na BK televiziji, dok je zahvaljujući poslu upoznala i sadašnjeg supruga, pevača Željka Joksimovića. Sada je za medije govrila o svojim počecim, te ispričala da je njeno "probijanje" u medijsko svetu bilo mnogo drugačije nego što je to danas slučaj.

"Baš sam nedavno razmišljala o tome kako se moja generacija danas i devojke od 20 do 30 godina možda i ne razumemo. U stvari to su žene kojima smo mi gradile taj put da danas 'ne' znači 'ne', i da to neću i to ne moram je skroz okej. U moje vreme na tim počecima kad si mlad nemaš nikakva prava, ne ako si žensko nego i ako si muško. Volontiraš, gledaš u starije kao u boga i čekaš svojih 2 minuta slave. U tom smislu je potpuno drugačije, danas vi dođete u neku redakciju, dođe mlada osoba, dobije platu, stalno zaposlenje i prosto se dobro oseća. Prema ženama u novinarstvu je uvek vladala ta jedna stigma - 'Šta ti znaš?' , Ako si se lepo sredila to znači da nisi dovoljno pametna, što lepše izgledaš to ti je manji mozak", započela je.

Jovana Joksimović - minić na RTS-u
Izvor: YouTube/pera peric

"To je bio narativ koji je mene sačekao u medijima. Ja kada sam počinjala i bila je takva situacija da kada vodite jutarnji program na RTS-u da treba da nosiš malo šminke, meni su rekli da nisam krenula na maskenbal kada sam se sredila. To su sve stvari koji se mojim koleginicama, pa i vama i meni stavljaju na teret. Ja mislim da smo mi kroz RTS uspeli da napravimo tu estetiku drugačiju, a to je da treba ljudi da se lepo srede i da to ne znači da nisi dovoljno pametan. Ja sam slučajno završila u medijima, bio je konkurs na BK gde sam se ja prijavila iz drugih razloga, a u stvari sam završila na televiziji. Stvarno volim ovaj posao, privilegija je da možeš danas da se baviš onim što voliš. Kada završim emisiju ja sam umorna, ali sam i srećna i provela sam se super. Uspela sam da obrađujem teme koje mene interesuju i da se lepo provedem, jer zamislite da se četiri sata dnevno dosađujem."

 BONUS VIDEO:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ Blic/ K.B.)