BALAŠEVIĆ NIJE HTEO DA PIŠE ZA BRENU! Olivera otkrila zašto mu nije padalo na pamet

Svojevremeno su svi brujali o glasinama da je Panonski mornar radio i za narodnjake, a onda se oglasila Olivera Balašević i otkrila istinu.

Kurir/Nemanja Nikolić/ATA Images/Antonio Ahel/Lepa i Srecna

Folker Milan Topalović Topalko u jednom podkastu ispričao je kako su ga Olivera i Đorđe Balašević, na njegovo potpuno iznenađenje, pozvali da dođe u njihov dom. Detaljno je opisao kako je došlo do njihovog upoznavanja, ali i otkrio da je pesmu "Megdan" dobio baš od Panonskog mornara.

Svojevremeno se u jednom dnevnom listu pojavila informacija da je Balašević navodno izjavio da za "dve hiljade evra piše pesme narodnjacima". Njegovi fanovi ostali su šokirani, a onda se oglasila Olivera Balašević i jasno poručila da mu čak ni njihovi prijatelji kao što su Miroslav Ilić i Lepa Brena, nikada nisu tražili da napiše pesmu za njih!

"To nije tačno! Đorđe nikada nije napisao numeru za bilo kog pevača narodne muzike, a naročito to ne bi uradio tako da se skriva iza nekog lažnog imena! On, kao što znate, mnogo pažnje posvećuje takvim detaljima, i tačno se zna za koga je pisao pesme - za Kikija Lesendrića, Zdravka Čolića, Bilju Krstić... i sve one su potpisane. Uostalom, svako bi prepoznao u tim 'narodnjacima' njegovu jasno uočljivu poetiku. Naravno, ne mislim da je pisanje za narodnjake degradirajuće, naprotiv! Ima predivnih tekstova sa lepom poetikom i korišćenjem metafora", rekla je tada Olivera Balašević i dodala da Đole nije imao poziva da sarađuje sa folk pevačima.

YouTube/AmiG Show 

"Naši dobri prijatelji su Miroslav Ilić, Lepa Brena, Seka Aleksić, kao i drugi izvođači narodne muzike, i oni ga nikada nisu pitali da napiše pesmu za njih, niti je on ikada imao sličnu ideju".

"Narodnjaci dave i na svim su kanalima, i ako si klinac i imaš društvo s kojim ideš na takva mesta, neizbežno je i to da se desi, ali deca su prerasla tu fazu", rekao je Balašević jednom prilikom za hrvatske medije.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

PANONSKI MORNAR NIŠTA MANJE NIJE NI ZASLUŽIO: Đorđe Balašević dobija muzej u Novom Sadu  Kurir televizija

(Telegraf/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!