KAKO JE PRINCEZI DAJANI SMESTILA ROĐENA SESTRA? Prva je bila s Čarlsom u vezi, a onda je usledio obrt!

Tadašnji princ Čarls prvo je voleo rođenu sestru princeze Dajane, ali je on umesto njega odabrala farmera!

© Bandphoto / UPPA/Photoshot. / Avalon / Profimedia

Da život piše romane, a posebno u kraljevskoj porodici, dokaz je i ljubavna priča između princeze Dajane i kralja Čarlsa, koja je samo jedna od mnogih intrigantnih priča u monarhiji.

Starija sestra pokojne princeze Dajane, Ledi Sara Makorkvodejl (69), devojački Spenser, proslavila je 44. godišnjicu braka s farmerom Neilom Makorkvodejlom, a njen život zamalo je izgledao potpuno drugačije. Ona je zapravo prva bila u vezi s tadašnjim princom Čarlsom dve godine pre Dajane, te je upravo ona ta koja ih je upoznala. Čarls je bacio oko na Saru na proslavi u dvorcu Vindsor povodom događaja Royal Ascot 1977. godine, nakon čega su zajedno snimljeni na polo utakmici, a zatim su bili i na skijanju.

Anwar Hussein / PA Images / Profimedia 

U to vreme su se pojavila i nagađanja o kraljevskoj veridbi i venčanju, koje je Sara demantovala. "Bio je to predivan odmor, ali nema govora o veridbi. Nema šanse da se udam za njega. Nisam zaljubljena u njega. I ne bih se udala za nekoga koga ne volim, bio on čistač ili engleski kralj. Da me pita, odbila bih ga. Udala bih se samo iz ljubavi", rekla je tada 22-godišnja Sara novinarima.

Sara je Čarlsa opisivala i kao romantika koji se lako zaljubljuje, a saznalo se i kako ga je uprkos bliskosti uvek oslovljavala sa titulom "gospodine". Svoju sestru Dajanu i Čarlsa upoznala je u velelepnoj kući porodice Spenser u Altorpu u Northepmtonširu. Dajana je tada bilo samo 16 godina, a tokom njenog boravka u Londonu veza s Čarlsom je procvetala i mediji su se jako zainteresovali za mladu vaspitačicu koja bi mogla da postane princeza od Velsa.

© Bandphoto / UPPA/Photoshot. / Avalon / Profimedia 

Sara se uoči Dajaninog venčanja s Čarlsom medijima pohvalila da je odigrala ulogu Kupidona u njihovoj vezi. U međuvremenu je Dajanina sestra upoznala Nila Makorkvodejla, farmera i bivšeg pripadnika Koldstrim garde. Venčali su se na skromnoj ceremoniji 17. maja 1980. u crkvi Svete Marije u selu Grejt Brajton, blizu Altorpa u porodičnoj kući. 

Sara je bila velika podrška svojoj sestri Dajani i nakon razvoda od Čarlsa, a nakon njene smrti nastavila je da neguje blizak odnos sa svojim sestrićima, prinčevima Vilijamom i Harijem. Lejdi Sara je u braku sa Nilom dobila troje dece: Celiju Rouz, Džordža Edmunda i Emili Džejn.

Avalon.red / Avalon / Profimedia 

Osim Sare, Dajana ima i sestru Džejn i brata Erla Spensera, koji je nedavno objavio autobiografiju u kojoj je izneo šokantne tvrdnje o se*sualnom zlostavljanju koje je doživeo kao mladić u školi.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

DA LI STE ZNALI DA JE KATE MIDDLETON NOSILA DVE VENČANICE? Retko viđene fotografije druge haljine novi su viralni hit  TikTok/allacortedi

(Dnevnik.hr/MONDO/M.C.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!