PROŠLI PUT REAGOVALA CRKVA, SAD MUZEJ JUGOSLAVIJE! Adam Adaktar ponovo pravi haos - problem je Titovo odelo!

Adam Adaktar je bio u pratnji Jovanke Broz i Sofije Loren!

Kurir

Adam Adaktar, samoprozvani "bog obrva" i zvezda rijalitija Adaktarovi, neprestano pravi pometnju u javnosti - ponašanjem, izjavama i slikanjem ispred Hrama Svetog Save na zlatnom tronu.

Zbog TikTok snimka je prošli put reagovala SPC, a sada je njegovo pojavljivanje na izboru za mis Srbije, zaradilo reakciju muzeja Jugoslavije u Beogradu.

Adam Adaktar je na izbor došao obučen kao Josip Broz Tito - pored njega je bila njegova majka Alis, obučena kao Jovanka Broz, a tu je bila i tetka koja je glumila Sofiju Loren.

Pink scereenshot 

Javnost je brže-bolje zaključila da je Titovo odelo na Adaktau pravo, zbog čega se muzej Jugoslavije oglasio na društvenim mrežama i pokazao Titovo odelo u koferu, ali i napisao da se stvari iz maršalove kolekcije ne pozajmljuju ili iznajmljuju fizičkim licima.

"Delimo fotografiju originalne maršalske uniforme izložene u koferu u kom ju je Tito nosio na putovanja, kako vas ne bi zbunjivale replike inspirisane našom kolekcijom", stoji u objavi i dodaje se:

"Raduje nas da muzejski predmeti služe kao inspiracija za uobličavanje ličnog stila, ali moramo da napomenemo da Muzej Jugoslavije kao republička ustanova kulture ima jasnu politiku pozajmljivanja predmeta definisanu Zakonom o muzejskoj delatnosti, a koji predviđa pozajmljivanje predmeta na privremeno čuvanje ili izlaganje isključivo drugim muzejima, ustanovama ili pravnim licima. Predmeti u kolekcijama muzeja su kulturna dobra koja fizičko lice ne može da iznajmi, pozajmi ili zakupi".

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Adam Adaktar   instagram/adaktar_official

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!