DELILA KADAR S BANDERASOM I VUPI GOLDBERG: Rani radovi Snežane Divac, zbog ovoga čak menjala ime

Supruga Vlade Divca je ostvarila nekoliko uloga u karijeri

Instagram/ana_divac/Printscreen

Snežana Divac, supruga slavnog košarkaša Vlada Divca, je po profesiji glumica. Karijeru je ostavila zbog porodice, ali se pojavila nekoliko holivudskih filmova, među kojima je i "Dvostruka nevolja", gde je igrala prostitutku, ali i "Play it to the bone" u kojem je pričala srpski s glavnom glumicom.

Snežana se u Americi predstavljala kao Ana Divac, ali je glumački put započela u Srbiji. U pozorištu je ostvarila nekoliko rola, a najznačajnija je uloga Ružice, prijateljice Mileve Ajnštajn u istoimenoj predstavi Vide Ognjenović. Neki od njenih "klasića" su Dragan Jovanović, Ivana Žigon, Nataša Vlahović, Dejan Matić, Dejan Paroški, Goran Daničić, Dušica Stefanović, Igor Pervić i Nebojša Ljubišić.

Instagram/screenshot/ana_divac 

"Tri fakulteta su se našla na mojoj listi želja za upis na studije. Psihologija, novinarstvo i gluma. Uvek sam želela da osetim kako izgleda živeti više od jednog života, pa sam bez ikakvog iskustva pokušala da upišem FDU i nije mi uspelo. Da ne bih izgubila godinu, upisala sam novinarstvo na FPN i odslušala prvu godinu sa Ivicom Dačićem i ostalim kolegama. Stalno sam se družila s njim i s još jednim kolegom koji je kasnije postao DJ. Njih dvojica su bili prilično upadljivi kada se pojave zajedno jer je Ivičin drug bio jako visok pa su ih svi na fakultetu znali zbog toga. Sledećeg septembra smo prestali da budemo kolege jer sam iz drugog puta upisala glumu. U devedesetim smo se Vlade i ja jasno deklarisali protiv Miloševićevog režima, ali to nijednog trenutka nije omelo Ivicu da bude ljubazan prema nama kad god nas sretne", rekla je u jednom intervjuu.

Nakon venčanja s Divcem, njih dvoje su se preselili u Los Anđeles.

"Moja venčanica je koštala 300 maraka, njegov sako je bio napravljen za reprezentaciju Jugoslavije. Pred venčanje smo se bili zaglavili u liftu pa smo kasnili 15 minuta. Posle mnogo godina smo sreli par koji se venčavao posle nas, na plaži u Majamiju, i častili ih pićem da nam oproste, što su morali da čekaju duže svoj red. Vlade je dan pre toga bio draftovan za Lejkerse, a ja nisam imala pojma ko su oni i šta to tačno znači. Bila sam srećna što ću živeti u LA, koji sam pre toga gledala samo na filmovima. Svadba nam je bila na splavu Dijalog, uz DJ muziku rok ostamdesetih. Igrali smo do jutra", napisala je glumica nedavno na svom Instagramu povodom 35 godina braka.

U Holivudu je pokušavala da se ostvari u svojoj profesiji, ali je dobijala manje, epizodne uloge. Jedna od njih je rola prostitutke u "Dvostrukoj nevolji" iz 1992. godine. Iako nije bio niskobudžetni, film nije ostvario uspeh u bioskopima. Nekoliko godina kasnije, Snežana je takođe imala manju ulogu u filmu "Edi" sa slavnom Vupi Goldberg (gde je igrao i Vlade Divac).

Edi - trejler  YouTube/80sflix

Igrača je i u komediji "Igraj do koske“ iz 1999, rame uz rame s Antoniom Banderasom. Devedesetih godina nastupala je i u američkoj postavci "Bure baruta", makedonskog reditelja Dejana Dukovskog.

Snežana Divac (devojačko Orlović) je rođena 1967. godine u Kraljevu. Mnogi su zaboravili da je ona studirala na Fakultetu dramskih umetnosti, a na istom je i diplomirala 1990. godine, u klasi profesora Milenka Maričića. Glumu je uspela da upiše iz drugog pokušaja, a u Snežaninoj klasi bili su i mnogi poznati glumci.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Vlade Divac  MONDO

(Kurir, MONDO, D.P)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!