KO JE KSENIJA LUKIĆ KOJA JE ZALUDELA AUSTRALIJANCE? Prelepa voditeljka voli rakiju, ćevape i srpsko kolo

Lepa i zgodna Ksenija Lukić, koja ima srpske korene očarala je Austrilijance.

Instagram/ksenijalukich/screenshot

Australijska voditeljka i model srpskog porekla Ksenija Lukić, postala je televizijska zvezda Sidneja, a karijeru gradi na čuvenom kanalu E, gde vodi "E! News". Jedna je od omiljenih voditeljki u Australiji, najpoznatija po intervjuisanju poznatih ličnosti, a s ponosom ističe srpsko poreklo. Kada se svetla reflektora ugase, Ksenija Lukić je posvećena supruga i majka dvoje dece.

Ksenija je rođena 12. februara 1990. u Australiji. Njeni baba i deda po ocu su Srbi iz Like, koji su emigrirali u Australiju 1961. godine, kada je Ksenijin tata, Nikola, imao godinu dana. Ima dva brata - tri godine starijeg Simeona, i pet godina mlađeg Aleksandra.

Zanimljivo je da su njeni roditelji prvi put sreli tokom igranja srpskog kola u Lesteru u Velikoj Britaniji - "Tata je upoznao mamu Olgu 1978. godine, kada je njegova srpska plesna grupa otišla u Brizbejn da nastupa. Tada su pobegli iz Londona, dobili dvoje dece, a zatim otputovali u Australiju. Tata još ima kartu za brod", rekla je jednom prilikom Ksenija.

S ponosom priča o svojim roditeljima: "Tata je šarmantan i strastven. Mama je više introvertna. Najbolji prijatelj mog oca oženio se maminom sestrom. Svi smo blisko povezani", ispričala je svojevremeno Ksenija.

Otac pomogao u izgradnji pravoslavne crkve u Inglesideu

Kako dalje navodi, očeva porodica se nastanila na severnim plažama Sidneja, gde je on pohađao srednju školu Pittvater. Ksenijin otac učestvovao je i u izgadnji pravoslavne crkve u Australiji - "U svojim ranim dvadesetim, tata je pomogao u izgradnji Srpske pravoslavne crkve u obližnjem Inglesideu u kojoj sam se venčala. Moj tata je oduvek bio veoma uključen u crkvu: radio je kao blagajnik i organizovao prikupljanje sredstava. To je bio sastavni deo našeg vaspitanja", otkrila je jednom prilikom.

Voli ćevape, sarmu i naravno rakiju

Ksenija Lukić sa ponosom ističe da je poreklom iz Srbije - "Znamo mnogo o našem srpskom nasleđu jer je otac uvek težio da se poveže sa našim porodičnim korenima. Moje srpsko nasleđe i kultura su veliki deo mene, iako nisam tamo rođena. Kada putujem u Srbiju, uvek imam osećaj povezanosti. Sjajno je pričati srpski sa meštanima i porodicom. To je bio i naš prvi jezik koji smo pričali kod kuće. Tata se pobrinuo da znamo koliko je važno da nastavimo da govorimo srpski jezik", istakla je i dodala:

"Mislim da mi je gramatika malo slabija, ali snalazim se. Moji mali bratanci, koji su sada četvrta generacija, takođe uče srpski. Veliki deo osećanja je povezan sa mojim korenima i daću sve od sebe da tome naučim i svoju decu", dodala je i poručila da voli ćevape, sarmu i naravno rakiju.

"Mama pravi najbolju pitu sa sirom. Takođe volim sarmu, ćevape i, naravno, rakiju! Dolazila sam više puta u Srbiju, kao i moj muž koji je Australijanac i veoma mu se sviđa. Kada sam u Beogradu, volim da odem u Skadarliju, da se šetam Kalemegdanom i da leti odem na Adu”, rekla je i dodala - "Dosta svog detinjstva sam provela igrajući folklor i išla sam u crkvu. Volim srpsko kolo, počela sam da igram sa tri godine".

Rano ušla u svet modelinga

Ksenija Lukić je prvi susret sa modelingom imala odmah po završetku srednje škole: "Potpisala sam ugovor za agenciju Chic Management-om i radila sa puno radno vreme godinu dana", prisetila se jednom prilikom Ksenija svojih modnih početaka.

Instagram/ksenijalukich/screenshot 

Ksenija Lukić je odrastala na severnim plažama, a diplomirala je umetnost na SCECGS Redlands Univerzitet u Sidneju.

Suprug joj je bio prvi dečko

Ksenija Lukić je udata za Dan Braga, sa kojim ima dvoje dece. Venčali su se u srpskoj pravoslavnoj crkvi u Inglsajdu, a kako je jednom izjavila venčao ih je njen teča, sveštenik Rade Radan. Muž joj je bio i prvi dečko, a otkrila je kako se dogodio sudbonosni susret - "Kasno sam procvetala i nisam izlazila u srednjoj školi. Upoznao sam ga 2008. godine kada sam jedne noći izašla sa svojim drugaricama i ugledala Dena preko puta sobe u hotelu".

"Mislila sam da je zgodan. Gledali smo se sat vremena, ali nije mi prišao. Na kraju sam prišla ja njemu da se predstavim i dala mu svoj broj telefona. Poslao mi je poruku sledećeg dana i otišli ​​smo na nekoliko sastanaka", prisetila je Ksenija kako je srela ljubav svog života.

Kako je dalje navela, imali su pauze u vezi i tokom te pauze je izlazila sa još par momaka, ali nijedna romansa nije bila ozbiljna: "To me je nateralo da shvatim koliko je on divan. Kada je moj muž prvi put upoznao moju porodicu, tati je trebalo 12 meseci da se složi sa njim. Tata je bio veoma hladan i strog. Sada se opustio".

Za svog supruga Australijanca kaže da je neverovatan čovek - inteligentan i introvertniji od nje. Advokat je po struci: "Oduvek sam želela da se udam i zasnujem porodicu. Tradicionalna sam vaspitana. Takođe sam veoma majčinski nastrojena, to proizilazi iz igre sa svojim mlađim bratom kada je bila dete. Porodica je za mene uvek bila iznad svega u mom životu", zaključila je Ksenija.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Voditeljka se u jutarnjem pojavila u dresu reprezentacije  Instagram

(Blicžena/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!