DA LI SU DESINGERICI ZABRANJENI NASTUPI U CG? Ministarstvo reagovalo zbog pljuvanja, sada usledio obrt

Nakon skandaloznih scena na nastupu Desingerice u Budvi, mnogi su se pitali da li će mu isti biti zabranjeni.

ATA IMAGES / ANTONIO AHEL

Ministarstvo kulture i medija Crne Gore oglasilo se povodom nedavnih nastupa repera Dragomira Despića, poznatijeg kao Desingerica, izražavajući veliku zabrinutost za omladinu koja dolazi na njegove nastupe na kojima ih udara patikom u glavu, na njih renda kačkavalj, ali ih i pljuje u usta.

Kako je zbog njegovog ponašanja je reagovao "vrh", mnogi su mislili da će potencijalno doći do zabrane. Ipak, i nakon zvaičnog saopštenja i zabrinutosti vrha, Despiću nisu otkazani nastupi, pa je tako sinoć pevao u jednoj diskoteci u Budvi.

U Budvi, na snimcima, koji kruže društvenim mrežama, nije bilo gore pomenutih incidenata što je mnoge iznenadilo.

Podsetimo, ministarstvo kulture i medija Crne Gore obratilo se i roditeljima, kao i prosvetnim radnicima, da obrate pažnju na decu.

"Kulturna scena naše države treba da bude prostor za pozitivne i konstruktivne poruke i sadržaje, koji će doprinositi razvoju društva i unapređenju kulturnog nasljeđa", pisalo je u saopštenju, pa su pozvali organizatore događaja da prilikom izbora izvođača vode računa o kulturnim vrednostima.

"Posebno obratiti pažnju da ono što plasiramo mladima, koji su u najvećoj mjeri konzumenti sadržaja, utiče na njihov rast i razvoj. Podstičemo roditelje, prosvetne radnike i građane da budu pažljivi i da aktivno učestvuju u kulturnom obrazovanju, posebno mladih, kako bi zajedno gradili i uspostavljali kvalitetni vrijednosni sistem", dodali su iz resora.

Ministarstvo kulture poručilo je da će nastaviti da prati situaciju i preduzima sve neophodne korake u skladu sa svojim ovlašćenjima kako bi se zaštitila kulturna scena Crne Gore od negativnih uticaja.

X/screenshot/bianconerobgd 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ Blic/ K.B.)