Džeksona otac kastrirao da bi imao visok glas: Muvao Ekstra Nenu, a krio buve, gljivične infekcije i prljavu pelenu

Nepoznate informacije iz života kralja popa Majkla Džeksona šokirale su i najveće fanove.

Profimedia/ATA Images/Antonio Ahel

Da je živ, kralj popa, Majkl Džekson u avgustu bi napunio 66 godina. Prošlo je gotovo deceniju ipo od njegove smrti, a mnogi ni dan-danas ne mogu da se pomire sa činjenicom da jednog od najboljih vokala svih vremena više nema.

Nažalost, njegova zvezda pred smrt nije sijala tako sjajno kao na početku karijere, a tek nakon smrti procurile su brojne informacije koje su otkrile zašto je Džekson toliko skupo platio cenu slave: usamljen na vrhu i izobličen od plastičnih operacija, verovao je beskrupoloznim savetnicima i lekaru koji ga je na kraju odveo u smrt.

Nažalost, Majklov život bio je ispunjen traumama još od najranijih dana i to zbog oca Džoa. Menadžer za talente bio je grub i nepromišljen prema sinu, i često ga je ponižavao

Rugao se njegovom izgledu, naročito nosu, što je kasnije vodilo ka tome da će kralj popa operacijama dovesti gotovo do urušavanja nosa.

Na sve to, Džo nikada nije dozvoljavao Majklu da se igra sa drugom decom ili da ga zove tata. Pričalo se da je ozloglašeni menadžer terao Majkla i njegovu braću i sestre da nastupaju u striptiz klubovima. Takođe je pokušao hemijski da kastrira sina, kako mu glas ne bi ostario.

printscreen/youtube/The Ed Sullivan Show 

Pevač je pred smrt priznao sve što se godinama šuškalo i potvrdio da mu je otac radio strašne stvari. Ipak, na neki način ga je i pravdao govoreći da "danas ne bi bio to što je", da Džo nije bio takav.

Iako se činilo da je kralj popa oprostio ocu za zlodela, trauma su ga proganjale do kraja, te se sumnja da je to razlog zašto je u svom odraslom dobu privlačio sebi dečake, jer se bojao društva starijih ljudi.

Zbog toga je kupio ranč Neverland po uzoru na Petra Pana i dečake koji nikad ne odrastu.

U početku se činilo da Majkl samo pokušava da povrati detinjstvo u kojem nikada nije mogao da uživa. Ali mračne optužbe pojavile su se 1993. godine, kada ga je Evan Čendler optužio da je zlostavljao njegovog 13-godišnjeg sina Džordana. Majklova osiguravajuća kompanija nagodila se van suda za 15 miliona dolara.

Kasnije će se ispostaviti da ni Evan Čendler nije baš tako smeran čovek, jer je optužen da je tukao svog sina i da je namerno drogirao pacijente. Pet meseci nakon što je Majkl Džekson umro, Evan se ubio hicem iz pištolja.

YouTube/screenshot/ Bhawgwild  29.8.1958. Majkl Džekson

Narednih godina optužbe za zlostavljanje dece od strane Majkla Džeksona su se nastavile, da bi ga sud 2005. godine proglasio nevinim.

Bilo kako bilo, odnosi Majkla Džeksona sa decom nisu bili tako naivni jer im je dozvoljavao da spavaju sa njim u krevetu, ali nikad nije dokazano da ih je se*sualno zlostavljao.

Nakon Džeksonove smrti procurile su i brojne druge tajne koje su ga okruživale, a koje mu nisu išle u prilog. 

Tako, poslednjih nedelja, mrežama kruže zastrašujući snimci i fotografije načinjene u njegovom nekadašnjem domu, a spoznaja u kakvom je haosu živeo jedan od najvećih umetnika veka mnoge je ostavila u šoku. Isto se odnosi i na prizor koji je dočekao doktore koji su radili obdukciju, jer to kako je zapravo pevač izgledao pred smrt, niko nije mogao da očekuje s obzirom da se bez maske retko kreatao, a lik je krio šeširima i visokim kragnama.

Fotografije koje se dele na mrežama nastale su na uviđaju nakon smrti slavnog pevača, a mnogi su saglasni da prizori bude jezu i teraju strah u kosti.

Ne samo što je sve bilo zapušteno, prljavo, već se činilo da Majkl i nije mogao da napušta sobu u kojoj je boravio.

Posebno jezive su bile reklame dece iz popularnog trgovinskog centra "Target" koje su bile po čitavoj prostoriji. Nikome nije jasno zašto ih je držao u svojoj sobi.

Izgled

Imao je 50 godina kada je umro, a estetske korekcije i anoreksija trajno su uništile njegovo telo. Obdukcija je kasnije otkrila da je pevač imao užasne rane i ožiljke po čitavom telu.

Pošto je zbog anoreksije konzumirao samo jedan mali obrok dnevno, obdukcija je u njegovom želucu našla samo gomilu pilula.

Koža mu je zaista prirodno bledela

Tokom svoje mladosti, Majkl Džekson je imao srednje braon, afro-američki ten, ali osamdesetih godina njegova koža se znatno posvetlila. Upitan, Majkl je tvrdio da ima stanje koje se zove vitiligo. Godinama kasnije, njegov izveštaj sa autopsije je potvrdio tu tvrdnju.

Džekson je izbeljivao kožu kremom po imenu Porcelana, ali ne znamo da li je izbeljivanje bilo pokušaj da se izjednače fleke ili je samo izbeljivanje izazvalo vitiligo.

FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Majkl je bio veoma blizak sa svojim dermatologom, dr Arnoldom Klajnom. Čak se i oženio njegovom medicinskom sestrom, Debi Rov, koja mu je kasnije rodila i decu - Majkla mlađeg i Paris Džekson, dok je najmlađeg, Blenketa dobio putem surogata.

Od 1984. godine Majkl Džekson je bio ćelav

Iako je izgledalo kao da Majkl Džekson ima gustu, crnu kosu, on je od 1984. godine bio ćelav i nosio je perike.

Sve je to došlo kao posledica nesreće na setu kada se zapalio na bini i tom prilikom je ostao bez kose. Pevač je trajno istetovirao šiške na čelu, da bi preko toga nosio periku.

Ta nesreća je u neku ruku naterala Majkla Džeksona na veliku zavisnost od lekova protiv bolova, ali i na plastičnu hirurgiju.

Osim dve operacije nosa, Majkl je hirurškim putem napravio i rupice na bradi. Lekari su sugerisali da je Džekson patio od dismorfije. Veruje se da je imao operaciju da napuni svoje obraze, istanji usne i podigne čelo i td.

Prskao parfemom Lizine gaćice

Što se tiče njegovog privatnog života, u avgustu 1994. Majkl Džekson je objavio da se oženio Lizom Mari Prisli, ćerkom rok ikone Elvisa Prislija.

Par je dao zajednički televizijski intervju Dajan Sojer, ali brak je bio kratkog veka. Razveli su se 1996. godine. Neki su mislili da je brak reklamni trik za vraćanje Džeksonovog imidža nakon navoda o zlostavljanju dece. Bivši radnik pokojne kontroverzne pop zvezde tvrdi da je pevač poprskao donji veš tadašnje supruge Lize Mari Prisli njegovim parfemom kako bi svi pomislili da spavaju zajedno.

Sendi Domz, koja je radila kao administrativni asistent na ranču Nedođija, potvrdila je da par nikada nije bio intiman.

"To nije bila prirodna ljubavna veza ili prijateljstvo. Majkl bi uzeo njen donji veš, bacio ga na pod spavaće sobe, a zatim ga poprskao parfemom da bi izgledalo kao da je Liza Mari u sobi. Koliko ja znam, oni nikada nisu spavali zajedno, ona bi vreme provodila u gostinjskim sobama", rekla je ona. Liza Mari ga je opisala kao apsolutno divljeg čoveka koji više voli seks u stojećem položaju. "Kada smo počeli, on je želeo sve više i više", rekla je ona.

Udvarao se Ekstra Neni

Godinama se u medijima spekulisalo da je Džekson bacio oko na našu legendarnu pevačicu Snežanu Berić, poznatiju kao Ekstra Nena.

Pričalo se da se on toliko oduševio njom da joj je ustupio svog vozača i nekoliko telohranitelja tokom takmičenja za pesmu Evrovizije u Malmeu.

YouTube/ Library of Eurovision/printscreen 

Ekstra Nena je te 1992. godine predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji. Bila je najzapaženiji izvođač, ali zbog politike nije prošla slavno na ovoj manifestaciji. Zauzela je 13. mesto, a pričalo se da je osvojila simpatije tada najveće muzičke zvezde na svetu.

Kako je i sama pričala po povratku s takmičenja u Malmeu, osam dana je uživala u pažnji koju su je poklonili saradnici Majkla Džeksona po njegovoj naredbi. Oni su se tada zatekli u Švedskoj, videli Nenu i odmah obavestili muzičara.

Ekstra Nena  YouTube/ Library of Eurovision

Pričalo se da se Majkl Džekson oduševio kada je video Neninu fotografiju, a pevačica je svojevremeno otkrila pravu istinu:

"Nikada nisam izgovorila da mi se udvarao! Ja imam ozbiljnu karijeru. Bila sam na Evroviziji i to je suština, a pošto sam bila najzapaženija na takmičenju kao umetnik u tom vremenu, ja sam dobila limuzinu u ime Majkla Džeksona koja će da me vozi tamo mesec dana, pošto je tamo njegov agent radio u Malmeu i jer sam bila najzapaženija i najpopularnija. A to što je uticala politika, pa smo bili na 12. ili 13. mestu to je druga priča. Glupo je da se posle ovako velike karijere bavimo tako trivijalnim stvarima. Da sam pobedila te godine, dobila bih mnogo više pažnje, ali bio je rat tako da tri tačke. To je bilo pre 30 godina", zaključila je Ekstra Nena, a tada preneo "Blic".

Urinirao je po podu dok su buve skakale po sofi

Nažalost, pored spekulacija o ljubavnom životu, mnogo se više pisalo o Džeksonovom stilu života. Spremačice, koje su dale anonimni intervju za "The New York Post", ispričale su u kakvim je groznim uslovima Džekson živeo.

"Majkl je trčao okolo gde su životinje, pa bi na cipelama raznosio izmet po kući", rekao je jedan od njih.

"Kad god bismo mu nešto rekli, pretio je da će nas gađati fekalijama". Njena koleginica bila je svedok još jednog ludog događaja. "Popiškio se na pod na ulazu, bilo je nadrealno. Samo je odjednom otkopčao pantalone i upišao se na pod", rekla je sobarica. Džeksonov krevet, kao i sofa u dnevnoj sobi, bili su puni buva.

AARON LAMBERT / AFP / Profimedia 

Prema rečima spremačica, pop zvezda im je zamerila što ne rade svoj posao kako treba. Ali kad god bi pokušali da se približe njegovom krevetu, on bi ih oterao.

"Svi su bili zgroženi, soba mu je strašno smrdela. Mnogo puta smo se ušunjali u njegovu sobu da mu promenimo posteljinu. Nisam mogla da razumem kako može da živi u takvoj prljavštini", rekla je jedna od njegovih bivših sobarica.

I Majkl je sakupljao čudne stvari od kojih nije želeo da se oprosti. Tako je zadržao, kaže jedan od zaposlenih, iskorišćenu pelenu za bebe i gaće "Fruit of the Loom" koje je očigledno nosio tinejdžer.

Ovo takođe verovatno niste znali o Džeksonu:

  • Voleo je tesno
  • Navodno je spavao u čarapama, jer je stalno imao gljivične infekcije.
  • Kada je bio dete, plesao je uz zvuk mašine za pranje veša i stavljao gumene pauke i zmije u krevet svoje sestre La Toje.
  • Pokupio je legendarni "moon walk" od dece sa ulice koju je video kako plešu.
  • Na kraju nastupa uvek je nosio odeću koja je bila za nekoliko brojeva premala.
  • Majkl je bio depresivan zbog usamljenosti i traume iz detinjstva.
  • Pokojni kralj popa bio je darovit ilustrator, a glavni motivi njegovih crteža bile su fotelje i stolice sa ljudskim licima.
  • Iako se u trenutku njegove smrti pretpostavljalo da je pevač dužan čak 500 miliona dolara, on je zaradio milijardu dolara od posthumne prodaje ploča, memorabilija i autorskih prava. Njegova dva sina, ćerka i majka su njegovi jedini naslednici.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

PLESAČI IMAJU PUNE RUKE POSLA! Beba i Jovanka saopštile izazov: U pitanju je nasleđe Majkl Džeksona! OVO JE REAKCIJA TAKMIČARA  Kurir televizija

Izvor: Mondo 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!