Šutnuo je preko telefona, ali kada je video u providnoj haljini... Novi detalji napetog odnosa Kejt i Vilijama

Kejt Midlton i princ Vilijam važe za jedan od najvoljenijih parova u britanskoj kraljevskoj porodici i svi smatraju da će jednog dana biti dostojni titule kralja i kraljice, a ovako je sve počelo.

YouTube/The Prince and Princess of Wales/screenshot

Kraljevska bajka Kejt Midlton i princa Vilijama traje već skoro 20 godina. Upoznali su se 2001. godine, dok je par studirao na Univerzitetu Sent Endruz. Kako je pisao Insider, Kejt se poklonila svom budućem mužu kada su se prvi put sreli, a Vilijam je odgovorio tako što je prolio piće po sebi. Iako danas žive bajku, između njih nije uvek sve bilo savršeno.

Britanski novinar i pisac Robert Džobson nedavno je objavio novu biografiju o Kejt u kojoj je pisao o raskidu princa i princeze, ali i o njihovom kasnijem pomirenju.

Kejt je kao tinejdžerka imala nekoliko veza. Njena prva ljubav je bio Hari Blejklok s kojim je pohađala srednju školu Marlborough. Tokom veze su doživeli brojne uspone i padove i na kraju raskinuli. Vezu kasnije nisu spominjali, ali se Kejt, prema Robertu, slomilo srce jer se jako povezala s Harijem.

Kako piše autor, Kejt je imala simpatije prema princu Vilijamu koji je tada pohađao Eton. Navodno je imala i njegov poster na zidu, ali je ona te navode demantovala - "Ono što nije toliko poznato je da su se Kejt i princ prvi put upoznali kad je ona bila u Marlboroughu te su tad postali prijatelji. Tada je bilo puno druženja između učenika iz obe škole i bili su poznati jedno drugom. Pozvao ju je na nekoliko stvari", piše u biografiji.

Potom je došlo vreme za fakultet, a iako je Kejt razmišljala o Sveučilištu u Edinburgu, gde je i potvrdila svoje mesto, odlučila je da pauzira godinu dana i to je iskoristila za putovanja. Nakon što se vratila upisala je Sveučilište St. Andrews na kojem je studirao i princ. Godinama kasnije su se pojavile glasine da je St. Andrews upisala samo zato što je čula da i Vilijam ide tamo te da ju je majka podsticala da osvoji srce princa - "To je čista besmislica", rekao je izvor blizak porodici.

Vilijam se svoje prve godine na fakultetu, 2001, ludo zabavljao, a jedno vreme je koristio pseudonim Stiv na javnim mestima. Tada se zbližio sa studentkinjom Karli, s kojom je pričao o literaturi, igrali su društvene igre i zajedno odlazili na večere. Nakon prvog semestra njihova veza se završila nakon što je Vilijam priznao da mu se sviđa još jedna djevojka - Arabela. S njom je bio u vezi celo leto pre fakulteta, ali su tada odlučili da će njihova veza biti ležerna. Međutim, nakon što je krenuo na fakultet shvatio je da mu nedostaje pa su počeli da se viđaju vikendima kad je on odlazio na seosko imanje njegovog oca.

Vilijam je pažljivo birao devojke, a pažljiv je bio i kod odabira prijatelja - "Ljudi koji me pokušavaju iskoristiti i dobiti deo mene, ja to uočim brzo i oteram ih. Nisam glup", rekao je princ jednom prilikom. Ali, na fakultetu je imao prijateljicu iz mlađih dana s kojom je bio izuzetno blizak. Reč je, naravno, o Kejt Midlton. Njih dvoje su se ponovno sastali nakon što su dobili sobe u istom hodniku. Tada su krenuli zajedno da izlaze i igraju tenis.

"Bili smo prijatelji više od godinu dana i od tada je to nekako procvetalo. Provodili smo sve više vremena zajedno, smejali se, zabavljali se i shvatio sam da imamo ista zanimanja i da se dobro provodimo", rekao je ranije princ. Ono što mu se najviše svidelo kod Kejt je njen zarazan smeh. Kako piše autor biografije, Vilijam se neprestano smejao kad god bi se ona nasmejala.

Prekretnica u njihovom odnosu je bila modna revija na kojoj je Kejt bila na pisti, u martu 2002. godine, a na kojoj je nosila prozirnu haljinu. Tada je Vilijam shvatio da želi nešto više od prijateljstva. Međutim, Kate je u to vreme bila u ležernoj vezi s Rupertom Finčem, ali su ubrzo raskinuli.

Kada su bili na drugoj godini studija, Kejt i Vilijam su se uselili u studentsku kuću s još dva prijatelja. Tada su i započeli svoju vezu koju nisu skrivali od kolega, a u maju 2003. godine se i javno saznalo da su zajedno. Tada je princ tvrdio da mu Kejt nije devojka, a potom su i prekinuli. Pomirili su se iste te godine te se zajedno preselili u kolibu na privatnom imanju. Tamo su živeli tokom poslednje dve godine fakulteta. Dve godine kasnije je njihova veza postala ozbiljnija. Vilijam je Kejtine roditelje upoznao s kraljicom Elizabetom, a ubrzo su krenule glasine o njihovom braku. Međutim, princ još uvek nije bio siguran u njihovu vezu.

Uprkos svim glasinama, Kejt i Vilijam nisu bili spremni za veridbu iako su mnogi vršili pritisak na njih. Sve se činilo savršeno, par je bio zaljubljen i nisu žurili sa sledećim korakom u vezi. Sve se ponovno raspalo u januaru 2007. godine. Vilijam je iznenada otkazao novogodišnje planove s porodicom Midlton, a Kate je odmah znala da nešto nije u redu. Ubrzo nakon toga Vilijam joj je i rekao da bi bilo najbolje da raskinu. Rekao joj je da im treba prostora kako bi svako od njih pronašao svoj put, kao i da ne može da joj obeća brak. Robert piše kako je njihov poziv trajao pola sata.

i-Images / Eyevine / Profimedia 

Na sličan način su odlučili da prebole jedan drugog. Vilijam je partijao u popularnom noćnom klubu u Londonu i vikao: "Slobodan sam", dok je Kejt s prijateljicama otputovala na Ibicu gde je takođe uživala u provodu gotovo svaki dan, a kad se vratila u London, nastavila je sa zabavom po klubovima. Kejt je tada brojnima ljudima izgledala srećnije i društvenije nego pre, a njen svaki korak su pratili paparaci. Upravo zbog toga Vilijam nije mogao da je zaboravi.

Dok se ona zabavljala sa svojim prijateljima, Vilijam je tu mogućnost imao samo kratko nakon raskida. On je bio vojni oficir, celo leto je proveo u kasarni. Nije mu dugo trebalo da pomisli kako je napravio pogrešnu stvar kada je raskinuo s Kejt i odlučio je da je ponovo osvoji, ali je znao da neće biti lako.

Kejt i Vilijam sreli su se na jednoj tematskoj zabavi gde su prvo samo razgovarali, a onda su zaplesali i poljubili se. Ponovno su započeli vezu koju su u početku krili od javnosti. Sve je išlo dobro dok Vilijam nije rekao da ide da radi kao pilot za Kraljevske vazdušne snage 2008. godine. Kejt nije želela vezu na daljinu, pa su tako dve godine kasnije odlučili da se zajedno usele u kuću u blizini njegove baze.

Usledila je i dugo čekana veridba, 2010. godine, a Kejt je srećno rekla "da". Zaprosio ju je istim prsten sa safirom koji je nosla njegova majka kad se verila. Prsten je prvo dat princu Hariju, ali je Vilijam zamolio da njime zaprosi Kejt. Kejt i Vilijam su se venčali 29. aprila 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji i tog dana su zvanično dobli titule vojvode i vojvotkinje od Kembridža. Sa cenom od oko 34 miliona dolara i procenjenom globalnom publikom od 3 milijarde, to je bilo jedno od najraskošnijih venčanja u istoriji.

Svoje prvo dete, princa Džoržda dobili su 2013. godine. Princeza Šarlot je na svet stigla 2015. godine, a 2018. godine porodica je postala bogatija za još jednog dečaka: princa Luisa. Vilijam i Kejt su nakon smrti kraljice Elizabete dobili titule princa i princeze od Velsa.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

KEJT MIDLTON NA PARADI POVODOM KRALJEVOG ROĐENDANA  Instagram/katemiddleton_turkey

(Jutarnji.hr/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!