Zbog jezivog ubistva sad se sama sa sinom bori za život: Gde je violinistkinja s trga o kojoj je brujao region

Bjanka Kolompar je talentovana violinistkinja, koja je veliku pažnju privlačila svirajući na trgovima, a nakon jezivog zločina koji je počinio njen suprug sve se promenilo.

Youtube/ 24sata/Screenshot

Violinistkinja Bjanka Kolompar rođena je 26. novembra 1975. godine, potiče iz muzičke porodice, pa je tako mnogo uložila u svoje obrazovanje - završila je prestižne škole, doktorirala u Beču, a pored violine, vežbala je i solo pevanje. Najveću pažnju javnosti privukla je tokom pandemije korona virusa kada je svirajući na ulici, nosila zaštitnu masku sa verskim motivima, a ogromne sedmice uvek je isticao veoma duboki dekolte. Kako je sama priznala zbog grudi je često nailazila na negativne komentare.

"Ne smetaju mi ti komentari o mojim grudima jer uvek gledam ko komentariše. Pravi ljudi neće nikoga osuđivati jer to nije dobro za njih", rekla je ona. Grudi je uvećala kada je gradila karijeru modela, ali zbog toga, kako kaže, nikada nije zažalila - "Mislim da je to bila pametna odluka", rekla je Bjanka.

Za nju je vera veoma bitna i u crkvu redovno ide još otkad je bila dete - "Ja verujem u Boga, imam taj kontakt sa živim Bogom, mislim da je Bog svuda oko nas, da je Bog osoba, energija, imam snažnu veru, čak je i mnogo ozdravljenja po mojoj molitvi jer molim od srca, neplodne žene su i zatrudnele", rekla je ona.

Skandal na takmičenju o kom je brujao region

Bjanka je rođena u Rumuniji, ali je istakla da se tamo nikada ne bi vratila i da Hrvatsku smatra svojom zemljom. U Hrvatsku su njeni roditelji došli pre rata, a ona je za njima stigla 1994. godine. Ranije se bavila baletom, a u Zagrebu je završila Muzičku akademiju, nakon čega je u Beču stekla doktorat iz gregorijanske muzike. Na trgovima je nastupala sa suprugom Romanom Brnadom sa kojim ima i sina, a zajedno su se pojavili i u muzičkom takmičenju "Supertalenat" u Hrvatskoj gde su dobili sve negativne glasove članova žirija i napravili skandal.

Roman je pevao pesmu "My way" Frenka Sinatre, a supruga Bjanka ga je pratila na violini. Od žirija su dobili četiri "X", što ih nije sprečilo da izvedu nastup do kraja, pa je morala produkcija da ih prekine. Kada su uspeli da ih utišaju, Bjanka i Roman su se sukobili s žirijem.

"Vi se mene ne sećate, je l' da? Ugostiteljska škola, grupa EnJoy, Maja Šuput snima spot i dolazi idiot i peva joj 'Lipa si, lipa', vi se toga ne sećate? Pre puno godina", poručio je Roman Maji Šuput koja ga se nije sećala. Roman ju je pitao zašto im se njegovo pevanje ne sviđa, a Maja je odgovorila da jednostavno ne peva dovoljno dobro. Takmičar joj je poručio: "Vi pevate bolje od mene, dobro, O.K.".

Nakon toga pred mikrofon je stala Bjanka koja je rekla da je doktorirala muziku i da žiri nije kompetentan da kaže da on ne zna da peva, ali složila se da ponašanje njenog muža nije bilo u redu. Par je napustio binu, a nakon nastupa Roman je poručio: "Ja možda danas nisam pevao u svom nekom top levelu. Iskreno, imao sam i boljih izvođenja nego danas", a Bjanka je dodala - "Ne znam je li to zbog toga što si ti ili zbog mene, to je pitanje".

Vera u boga ih spojila, a ubistvo razdvojilo

Spojila ih je velika vera prema Bogu i religiji. Dugo su vodili borbu za potomstvo, a onda su dobili sina zbog čega su bili veoma srećni. Roman je bio ulični svirač te je iza sebe imao i fudbalesku karijeru. Bjanka je u jednom intervjuu otkrila da je cela njena porodica veoma religiozna, kao i da je Roman u mladosti razmišljao da postane sveštenik - "Bilo me strah da krenem u nešto s njim jer je on dosta mlađi od mene, ali ta njegova duhovnost me je privukla", rekla je u intervjuu za Index.hr.

Nakon neusplog učešća u takmičenju, nastavili su da pevaju na ulici, da se hrane iz narodne kuhinje i planirali su preseljenje za Ameriku kako bi ona nastavila svoju karijeru. Međutim, Roman je iz nepoznatih razloga, vraćajući se iz narodne kuhinje s penzinerkom Darinkom Krivec (67) svratio je u kafić na piće, a zatim ju je naočigled svih prisutnih brutalno ubio iz nepoznatih razloga.

Roman je zbog ubistva završio u zatvorskoj bolnici, a zbog metalnog stanja mu nije suđeno već je upućen na psihijatrijsko lečenje u ustanovi zatvorenog tipa. Kako su pisali hrvatski mediji on se nalazi u samici, gde je pod stalnim nadzorom, a tu je i krevet s trakama za vezivanje. Bjanka je ispričala i da je njen suprug od ranog detinjstva imao psihičkih problema, kao i da je tada prestao da pije terapiju.

Youtube/AGAMEMNON Production 

Bjanka ostala sama sa sinom

Nakon jezivog zločina koji je počinio u kafiću, Roman je go šetao ulicama i tako nag se sam pojavio u policijskoj stanici. Bjanka je tada govorila o suprugu - "Sve je tog jutra bio u redu. Bio je na igralištu Lokomotive, rekao mi je da je trenirao i da nije pijan. Bio je u apartmanu pet minuta i onda je otišao da peva. Rekao je da će da donese ručak, da ja mogu da vežbam, jer je trebalo da imam koncert. Sve je bilo u najboljem redu. I onda mi u jednom trenutku kuca policija, znala sam da to nije Roman. Nisu mi odmah ni rekli šta se dogodilo", ispričala je ona tada za Index.hr.

Ispričala je i kako je Roman dan ranije došao kasno kući nakon što je ona već zaspala, te da nije sigurna da li je pio: "Dosta je kasno došao i taj dan je pevao na ulici. Ja sam već spavala pa nisam videla je li on popio. Ujutro mi je delovao nekako umoran, dosta umoran. Moguće da je u petak uveče popio, a nije navikao na alkohol jer kako je ranije pio tablete, nije konzumirao alkohol", rekla je Bjanka, a kako ga je policija sprovela pogledajte u galeriji ispod:

Šta ga je navelo na ubistvo, nije znala - "Bio je osetljiv na mene, pa to s novcem, ali bio je darežljiv, ne verujem da je zbog toga. I na majku, ako mu se spomene majka... Majka ga je zlostavljala, tukla ga je jer je molio i postio i hteo da bude sveštenik, a ona mu nije dala. Još najviše mislim da je takvo nešto moglo da bude, ako ga je nešto vratilo u to oko majke", ispričala je.

Tvrdila je da nikada pre nije bio nasilan - "Poznajem ga 14 godina, a u braku smo 13 godina. Nikada nije bio nasilan ni prema meni ni prema nekome drugome. Pitala sam i momke iz kluba i oni su mi isto rekli da nikad nisu tako nešto videli od njega", rekla je Bjanka i ispričala kako je nakon srednje škole Brnada završio na pshijatriji i da je tamo bio zatvoren, a ona ga je upoznala nekoliko godina kasnije.

Nakon ubistva odustala je od puta u Ameriku, ostala je u Hrvatskoj da obilazi supruga i postala je duhovni iscelitelj, voditeljka i model, a kako sada izgleda pogledajte u galeriji u nastavku:

O jezivom zločinu govorio i čuveni detektiv Braca

Detektiv Braca koji na Jutjubu ima svoj kanal i koji u svojim blogovima analizira razne slučajeve ubistva, pa tako i ubistvo Ksenije Pajčin, govorio je i o jezivom zločinu Romana Brnade o kom je tada brujao ceo region.

"Roman je rođen 13. februara 1985. godine u mestu Turopolje pored Zagreba. Od samog početka školovanja videlo se da s ovim dečkom nešto nije u redu. Od detinjstva je pokazivao agresivnost prema vršnjacima, ali i učiteljima. Psiholozi su ustanovili da ovaj dečak boluje od organskog sumanutog poremećaja - teško psihičko stanje koje bolesnika dovodi u vid neke zablude i živi stalno u nekim iluzijama. On je toliko postao religiozan i opsednut njom i Hristom toliko da je imao ispisane molitve iznad radnog stola za sve ono što radi. Imao je molitvu pre, posle ručka, za učenje, za spavanje, za bavljenje sportom... Bio je opsednut i fudbalom, maštao je o tome kako će postati najbolji golman na svetu", ispričao je detektiv u svom videu i dodao:

"Upisao je srednju ugostiteljsku školu u Zagrebu koju je i završio, a sve to vreme on je psihijatrijski slučaj. Odlazi redovno s majkom kod lekara, pije lekove, a ako ih ne pije pokazuje agresivnost prema roditeljima i deci u školi. Svaki slobodan trenutak koristi da provede u molitvi. Majci je rekao da želi da postane sveštenik, ona se oštro suprotsavila, tukla ga je jer je bio opsednut biblijom, doživljavao je sebe kao Hristovog apostola. Kao srednjoškolac više puta je lečen u psihijatrijskoj bolnici, gde je primećeno da konzumira i neke vrste opijata. Ima naznake i šizofrenije i pojave malo paranoje".

Roman Brnada -Poljem se širi miris liljana  YouTube/Bianca Kolompar,mr.dr.violine

"Građane je iritirao preglasnim pevanjem verskih pesma na trgovima. Posle nastupa bi odlazio u narodnu kuhinju da uzme obrok za porodicu. Tamo je upoznao penzionerku Darinku Krivec. Nije ima supruga, ni dece. Njena penzija nije bila dovoljna da bi preživela, zato se i ona hranila u narodnoj kuhinji. Njeno prijateljstvo s Romanom za mene je ekstremno čudno. Mislim da ga ja ona viđala kako peva na trgu i da je bila dirnuta tim verskim pesmama koje veličaju boga, da je videla da nije neki talenat za pevanje, ali njegova volja da prehrani porodicu je u njoj izazvala neko sažaljenje prema ovom mladiću. Prema drugoj teoriji, ona je njega znala samo iz viđenja u narodnoj kuhinji i kada ga je videla da na hladnoći peva na trgu, ponudila mu je da uđu u kafić kako bi popili čaj ili kafu. Lično ne znam koja je priroda ovog poznanstva, ali je za mene ekstremno čudna", ispričao je detektiv.

On se dotakao i kobnog dana i otkrio više detalja - "Darinka zove konobara da plati kafu, a Roman je poručio čaj za oboje. Roman je klonuo kao da je u nekom narkomanskom stondu i ispuštao je čudne zvuke. Konobar ga je pitao da li da pozove Hitnu, a Roman mu je poručio: 'Samo probaj da mi pozoveš policiju!'. Tražio je čaj, za stolom je nastao problem jer je Romanu navodno nestao novčanik. Po izjavi konobara, Roman je samo iz njemu znanih razloga, uhvatio Darinku za glavu, počeo da je trese i viče: 'Ku*vo, zmijo kaži gde mi je novčanik'. Udario ju je u predelu lica, odletela je i pala na pod, divljački je razbacao trojicu mladića. Jedan je pozvao policiju, dok je Roman prišao nesretnoj Darinki i celom težinom joj divljački skakao po glavi. Skočio je po njoj 10 puta, iako je prvi skok bio fatalan, bila je mrtva, njena lobanja je bila smrskana. Otvara vrata s osmehom i trčeći se uputio u nepoznatom pravcu", ispričao je detektiv, nakon čega su ga građani videli kako šeta go ulicama, a ubrzo se tako nag sam pojavio u policijsko stanici.

Bijeli Božić -Bianca Kolompar i Roman Brnada  YouTube/Bianca Kolompar,mr.dr.violine

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

SRCE JE MOJE, VIOLINA, ŠTO JE DIRAŠ KADA NE ZNAŠ DA SVIRAŠ! Ksenija Knežević i Ivan Gajić razvalili pevanjem u emisiji   Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!