Ko je Amerikanka koja je veća Srpkinja od mnogih: Ivon pevala Bože pravde, Dabovićka je javno proziva

Srbija igra protiv Kine na Olimpijskim igrama, a svi pričaju o Amerikanki Ivon Anderson koja brani boje naše zastave.

Instagram/Printscreen/yvonnea12/KURIRTV/screenshot

Košarkašice Srbijesu u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, nakon pobeda nad Portorikom i Kinom, a jedna od onih koja je bila najzapaženija je, bez sumnje, ponovo bila Amerikanka Ivon Anderson o kojoj ne prestaje da se priča nakon što je njen snimak na kojem gromoglasno peva "Bože pravde" preplavio mreže. 

Ivon nikada nije krila koliko je ponosna što je deo naše reprezentacije.

"Bog me je blagoslovio više nego što sam ikada mogla da sanjam! Izuzetno sam zahvalna na ovoj prilici da predstavljam jednu veliku naciju - Srbiju! Srećna sam što se borim zajedno sa saigračicama i igram za trenera kome verujem i koga neizmerno poštujem. Obećavam vam da ću dati sve od sebe za Srbiju", glasila je njena poruka.

MN Press 

Podsetimo, 31-godišnja košarkašica je rođena u Arkanzasu, ali se, nakon što nije dobila pravu šansu u SAD, preselila se u Evropu.

Igrala je za mnoge klubove, ali joj je saradnja u Galatasaraju sa Marinom Maljković promenila karijeru, pa je baš na njen nagovor pristala da igra za Srbiju. Ispostaviće se, bio je to plodonosan potez za obe strane.

Iako su mnogi oduševljeni pojačanjem Srbije, bilo je i negativnih reakcija, na iznenađenje, od strane, ni manje, ni više, nego Milice Dabović

"Alo pored toliko talenata u ovoj našoj Srbiji dovesti Amerikanku i to još crnkinju i to još na pleju pored žive Ane Dabovic za mene je van svake pameti, Selektorko dokle ćes se još sprdati sa ljudima??? Možda sam ja luda, ali ne prihvatam!", napisala je tada.

Srećom, to je bila jedina negativna stvar koja se mogla čuti o Ivon Anderson koja je omiljena u svlačionici Srbije, a i ponosna je što je "postala Srpkinja". Tako se pre nekoliko meseci na okupljanju reprezentacije pojavila u genijalnom duksu "Verujte mi, ja sam Srpkinja", i mnogi su i tada govorili da je "Ivon veća Srpkinja od mnogih".

Kada je reč o Milici Dabović, njene reči su mnogi osudili. 

"Nonsens, obožvam crnkinje", "'Amerikanka... i to još crnkinja... i to još na pleju'.......ubacila Turskoj 25 poena. Bravo za Ivon Anderson- igra kao zmaj!!!", "Kakav je ovo rasizam", "Milice, bolje misli o Only Fansu", "Milice, ovo ti nije trebalo", "Sraman rasistički komentar gospođo Dabović", pisali su ljudi. 

Mnogi su nekadašnjoj košarkašici više spočitavali njeno "skidanje", te govorili da se "obrukala". Pratioci je najčešće kritikuju zbog činjenice da ima sina "koji će da je se stidi kada poraste", a Milica uprkos svemu što joj pišu, tvrdi da joj je pomenuta platforma pomogla da zaradi novac, upravo za njeno dete, kao i da "nikome nije dala onu stvar", već se samo slikala.

Antonio Ahel/ATAImages 

"Ponosna sam na svoje telo, ceo život sam trenirala, to je moj projekat. Dopada mi se kako izgledam u 42. godini, zašto to ne bih pokazala i drugima?! Neću pozirati obučena od glave do pete. Pokazivaću delove tela u zavisnosti od toga koliko ljudi plate. Koliko para, toliko muzike", rekla je ona tada.

"Razmišljam o godinama koje su proletele. Igrala sam košarku skoro 35 godina i glavni cilj mi je bio dovesti svoj tim do vrha, osvojiti planetu. Zaboravila sam na sebe. I kada bih se opet rodila, sve bih drugačije uradila, samo bih rodila Stefana. Znam da me mnogi osuđuju kada se slikam na način koji se ne uklapa u vrednosti porodica. Ja nikome nisam nanela štetu ni jednom svojom fotografijom, objavom... Mogu samo da je nanesem sebi. Gradim svoj mali svet, borim se svom snagom svoga srca. Borim se ne osuđujući ljude oko sebe, ne ismevajući ih, ne mrzeći. Ponosna sam na sve postignuto. I na pobede i na poraze. Moj život je iskren, otvoren i veliki. Veliki zato što praštam, volim, i opstajem u ovom vremenu. To sam Ja!", počela je Milica i dodala:

"Oduvek sam imala potrebu da se pravdam da nisam kriva. Zbog mnogobrojnih kritika, psovki, osuda, često imam užasnu potrebu da opravdam sebe. Da ogolim dušu, na svoju štetu. Lako je napadati ženu, majku, bivšu sportistkinju koja je dostigla najveće uspehe u zemlji. Koja je dobila nacionalnu penziju! Ali nije lako sve to preživeti. Brojne su žene i majke koje se slikaju potpuno nage, brojne su majke koje su zakopčane do grla ali se drogiraju, tuku svoju decu, maltretiraju sve oko sebe".

"Znate li koliko boli kada je roditelj sa detetom potpuno sam? Ali o tome više ni ne želim da pišem! O sreći se ćuti. Pre nego što krenete da me kritikujete, razmislite o tome", zaključila je ona u objavi na svom Instagram profilu.

PROČITAJTE JOŠ: Brak mu trajao godinu dana, a sada je tu Zorana: Srpski olimpijac pokazao novu devojku, pao i poljubac u Parizu

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

TANJA SAVIĆ PROGOVORILA O SINOVIMA I DESINGERICI: Mogu da slušaju šta žele, ali moralne vrednosti i granice MORAJU DA SE ZNAJU!  kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ K.B.)