Uskoro kraj istrage o smrti glumca, slede hapšenja: Šok otkrića policije, zaplenjen laptop bivše žene Čarlija Šina

Metju Peri je pronađen mrtav u bazenu svoje vile

YouTube/Q with Tom Perry

U toku je istraga o smrti glumca Metjua Perija, zvezde serije "Prijatelji", koji je pronađen mrtav 23. oktobra prošle godine u bazenu svoje vile u Los Anđelesu.

Autopsija i toksikološki nalazi su otkrili da je glumčeva smrt nastupila "ketaminom i davljenjem", nakon čega je policija pokrenula istragu zbog predoziranja zabranjenom supstancom.

"Svako ko je odgovoran za snabdevanje glumca nedozvoljenim supstancama koje su dovele do njegove smrti, osetiće svu snagu zakona", rekao je tužilac, prenosi "San".

PROČITAJTE JOŠ: "METJU ME I DALJE POSEĆUJE": Kortni Koks u bizarnom intervjuu progovorila o preminulom glumcu, pa ostavila sve u čudu

U krvi voljenog Čendlera iz hit serije, pronađena je doza ketamina koja se koristi kada se pacijenti na operacionom stolu uvode u totalnu anesteziju. Iako je glumac iskreno govorio o višegodišnjoj borbi sa zavišnošću, tvrdio je da je "čist" nekoliko meseci pre smrti, ali i dodao da je "primao ketaminsku infuziju kao terapiju za depresiju".

Poslednja terapija ove vrste je bila nedelju i po dana pre njegove smrti, a ketamin se izbacijuje iz organizma nekoliko sati nakon unošenja, što znači da ova vrsta infuzije nije bila uzrok smrti, otkrila je istraga.

Policija Los Anđelesa je u decembru prošle godine pokrenula istragu o načinu na koji je Peri došao u poset supstance koja će mu na kraju uzeti život.

Ovako je izgledao glumac mesec dana pre tragedije:

U poslednjih devet meseci policija istražuje "dobavljače", a Tre Lavel, advokat slavnih i poznatih je američkim medijima izjavio da "hapšenja slede" i da će sigurno biti procesuirano nekoliko ljudi.

"Optužnica stiže za koji dan, ova istraga predugo traje, a informacije cure", rekao je on i dodao da bi se na optužnici mogli naći i lekari koji su glumcu prepisali lek, dileri droge ili porodica i prijatelji koji su mu pomagali da nabavi pomenutu supstancu.

"Postoji nekoliko situacija kada govorimo o krivičnoj odgovornosti - kroz distribuciju kontrolisane supstance,kroz nemar, u nekim slučajevima ubistvo bez predumišljaja... ovi slučajevi su teški, kada se neko predozira to je 'njihov čin', pa tvrditi da je neko odgovoran je veoma težak slučaj", rekao je advokat i dodao da, ukoliko tužilac bude tražio zatvorsku kaznu, ona može da bude u trajanju od 4 do 20 godina.

"Razlog zašto će vlasti tražiti da se ide do kraja, jeste to što je u toku napad na distribuciju supstanci na ovaj način - fentanil je na vrhu lanca, a za njim ketamin. Vlast ima mandat da zaustavi dilovanje lekova, biće napada i na dobavljače i distributere. Kada imamo javnu ličnost, o čijoj smrti mediji svakodnevno izveštavaju, to je šansa da vlada pokaže da postoje posledice ukoliko se trguje drogom".

"Ne samo da možete da budete odgovorni da dobavljanje tih lekova, već možete da budete optuženi za ubistvo"

Bivša žena Čarlija Šina umešana u slučaj?

Profimedia 

Jedina javna ličnost koja je do danas javno imenovana u slučaju smrti Metjua Perija, je njegova prijateljica Bruk Miler, koja je bila u braku sa Čarlijem Šinom, a koju je Peri upoznao na rehabilitaciji.

U poslednjih par meseci Milerova je bila predmet nekoliko optužnica, a u maju ove godine je policija iz njene kuće zaplenila laptop.

Bivša žena Čarlija Šina navodno "sarađuje u slučaju".

"Unajmila je advokate i nekoliko puta se srela sa predstavnicima vlasti, od trenutka kada su se pojavili u njenoj kući. Ćuti o celoj situaciji, ali policija zna šta radi čim se pojavila kod nje s nalogom za pretres. Teško je reći o čemu se tu radi, ali Milerova tvrdi da nema veze sa celom situacijom koja okružuje smrt slavnog glumca".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ŠTA IMA? Preminuo poznati kreator Saša Vidić   MONDO/Anđela Pešić i Mirela Ljumić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!