Cela Juga ludela za njom, a nikad nije dobila glavnu ulogu: Zablistala pored Koje i Bjele, pa potpuno nestala

Tatjana Venčelovski bila je deo čuvene "turbo klase" sa FDU, iz koje su potekli sve sami velikani sprskog glumišta.

Youtube printscreen / nikolagordic

Jedna glumačka klasa na Fakultetu dramskih umetnosti uspela je gotovo nemoguće - svi su ostvarili vrhunske karijere!Dvanaestorka iz prve klase profesora Vladimira Jevtovića iz 1984. je definitivno najuspešnija koja je diplomirala na FDU.

U njoj su bili: Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Srđan Žika Todorović, Mirjana Joković, Milorad Mandić Manda, Vesna Stanojević, Slobodan Boda Ninković, Dušanka Duda Stojanović, Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Darko Tomović i Tatjana Venčelovski. Njihov profesor rekao je da nije mogao da zamisli da će svi ostvariti takve uspehe.

"Bili su toliko jedinstveni, pa su recimo na trećoj godini odlučili da ne prikažu pola ispita za mjuzikl 'Kosa'. Sada mogu da priznam: tako jedinstveni bili su jači od mene. Anegdota iz tog perioda ima bezbroj. Još pamtim njihove improvizacije 'Kupe u vozu'. Sećam se jedne vežbe koja je umesto sedam minuta trajala više od sat vremena. Studenti sa Ljubljanske akademije dolazili su ilegalno na časove da prate njihove improvizacije. Tu su naučili da budu duhoviti, dramatični, nepredvidivi, brzi, efikasni, šarmantni jednom rečju. Bila je to turbo klasa", rekao je Jevtović svojevremeno za Pressonline.

Prava lepotica u toj klasi bila je Tatjana Venčelovski o kojoj je pričala cela JugoslavijaTokom devedesetih, igrala je dvadesetak uloga u pozorištu, na televiziji i filmu. Na TV-u smo je gledali u serijama "Zaboravljeni", "Dome slatki dome" i "Jelena". A onda je iznenada prestala da se bavi glumom, ne misleći da će to biti na duže vreme.

Na scenu se vratila 2004. ulogom u predstavi "Sigurna kuća" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Radila je četiri godine kao novinarka i voditeljka na TV Panonija i na TV Apolo u Novom Sadu, a potom se sedam godina bavila odnosima s javnošću u Naftnoj industriji Srbije. Tatjana se, od 2014. ponovo posvetila glumi, a napisala je i nekoliko knjiga.

"Profesor Vladimir Jevtović uticao je na sve nas, a nas dvoje smo bili slični po disciplini, osećala sam tu podršku. On je, inače, završio dva fakulteta i doktorirao filozofiju i glumu, bio je vrlo obrazovan, nismo pričali samo o glumi, nego i o životu. Bavio se nama i kasnije, pratio nas, preporučivao za uloge. Kad sam napravila veliku pauzu, 11 godina, on me predložio 2004, godine za ulogu u TV noveli 'Jelena'. Cenili smo ga svi“, ispričala je Tatjana za sirmiuminfo.rs.

Lepa glumica danas, u 59. godini i dalje izgleda odlično, a drži i jedan kozmetički salon u Sremskoj Mitrovici gde je i rođena.

U jednom intervjuu je rekla da i kako danas gleda na starenje.

"Fizičko starenje u svojoj 56. godini primećujem sve više, ali njime nisam opterećena. Važni su mi zdravlje, nega i umerena fizička aktivnost. Nisam imala ni jednu estetsku intervenciju i volim svoje dve duboke bore na čelu."

"Činjenica je da, naročito prema ženama, postoji pritisak medija, reklamne i filmske industrije, ali i korporativne kulture, da se favorizuje mladost i poriče prirodna faza ljudskog života. Ta iluzija nije zdrava i ne nasedam na nju. Ni vreme, ni propuštene prilike ne možete vratiti, možete se samo zrelo postaviti prema sutrašnjem danu i prihvatiti sebe u promenama", rekla je za 021.rs.

Još fotografija iz života naše poznate glumcie pogledajte u galeriji:

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ZDRAVKO ŠOTRA O ALEKSANDRU BERČEKU I PAJI VUISIĆU  MONDO/Uroš Arsić

(Zadovoljna.rs/ MONDO/ Marina Cvetković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!