Uhapšeni lekar i dileri zbog smrti Metjua Parija: Policija otkrila ko ga je snabdevao ketaminom

Policija je danas uhapsila lekara i nekoliko dilera droge, zbog sumnje da su umešani u okolnosti smrti glumca Metjua Perija.

ABC News/Printscreen

Zvezda "Prijatelja" pronađen je u beživotnom stanju u đakuziju svoje vile prošle godine u oktobru. Kao uzrok smrti navedeni su "akutni efekti korišćenja ketamina", a policija od tada vrši istragu o tome kako se snabdevao drogom. Kako su izvestili strani mediji, sumnja se da su baš lekar i dileri ti koji su glumcu davali ketamin koji ga je ubio.

Identitet lekara i dilera droge još uvek nije otkriven, a nije poznato ni da li su zvanično optuženi za smrt Metjua Perija.

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Više agencija za sprovođenje zakona izvršilo je pretrese, zaplenilo kompjutere, telefone i druge uređaje kako bi pokušali da utvrde ko je glumcu davao drogu. Ranije se ispostavilo da je i bivša supruga Čarlija Šina, Bruk Miler, bila među onima koje su policajci više puta ispitivali. Međutim, ona nije navedena kao jedna od uhapšenih.

Metju, koji je o svojoj borbi sa zavinošću pisao i u atobiografskoj knjizi, pronađen je mrtav 28. oktobra 2023. u hidromasažnoj kadi u svojoj kući. Prema lekarskom izveštaju, ketamin, koji se ponekad koristi za lečenje depresije, pronađen je u tragovima u sadržaju Perijevog želuca. On je inače primao prepisanu terapiju ketaminom za lečenje anksioznosti i depresije, ali je ustanovljeno da ga nije uzimao nedelju dana pre smrti.

Prisetimo se kako je Metju izgledao tokom svoje karijere:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Šta ima? Zašto se "Prijatelji" nisu oglasili povodom smrti Metju Perija?  MONDO/Teodora Orlandić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!