Asistent Metjua Perija na droge potrošio 75 prosečnih srpskih plata: Na zadnjem sedištu auta spiskali bogatstvo

Nakon što je pet osoba privedeno zbog sumnje da su krivci za smrt zvezde "Prijatelja", otkriven je i tačan iznos koji je pomoćnik trošio na narkotike.

LP / Coleman-Rayner / Profimedia

Samo par dana nakon što se saznalo da je nekoliko osoba uhapšeno zbog smrti Metjua Perija, od kojih su pojedinci i priznali krivicu, saznao se i tačan iznos koji je njegov asistent Keni Ivamasa potrošio na narkotike i to za samo 29 dana. 

Kako prenose strani mediji, reč je o cifri od najmanje 55.000 dolara, što je, kada se prevede u srpske dinare, čak više od 75 prosečnih plata.

Podsetimo, zvezda serije "Prijatelji" preminuo je u oktobru 2023. godine u dobi od 54 godine nakon što je pretrpeo predoziranje ketaminom, a sudski dokumenti sada otkrivaju da su tv zvezda i njegov pomoćnik, koji je živeo s njim, potrošili hiljade dolara kupujući 55 bočica ketamina i injekcija u nedeljama koje su prethodile tragediji.

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Prema pisanju magazina Us Weekly, sudski dokumenti podneti kao deo krivičnog slučaja protiv Ivamase (59), otkrili su da je čitavo malo bogatstvo otišlo na lek koji mnogi zloupotrebljavaju. 

Ivamasa je i priznao krivicu po jednoj tački optužnice za zaveru u distribuciji ketamina koja je dovela do smrti, i suočava se sa kaznom do 15 godina zatvora.

Prema pisanju magazina, dokumenti navode da su Peri i Ivamasa sreli jednog doktora na parkingu kako bi dobili injekcije, a potom su se krili u zadnjem delu automobila, a sugeriše se i da je Ivamasa predao hiljade dolara u gotovini kako bi se dokopao bočica ketamina, navodno potrošivši 6.000 dolara na 25 bočica samo devet dana nakon što je već kupio 25.

Profimedia/ANDR, AGNY 

Sudski dokumenti, podneti kao deo Ivamasinog priznanja krivice, prethodno su otkrili da je on ubrizgao glumcu lek tri puta na dan njegove smrti, pre nego što će se utopiti u hidromasažnoj kadi u njegovoj vili u Pacifik Palisejdsu.

Četiri druge osobe, uključujući dva doktora, uhapšene su i optužene u vezi sa nabavkom droga koje su dovele do smrti glumca.

Profimedia/Coleman-Rayner 

Perijev očuh, voditelj emisije "Dateline" Kit Morison, zahvalio je vlastima na ozbiljnom pristupu slučaju.

U izjavi za magazin Entertainment Weekly, rekao je: "Još uvek smo slomljeni zbog Metjuove smrti, ali nam je pomoglo da znamo da su organi gonjenja vrlo ozbiljno pristupili ovom slučaju. Radujemo se tome da pravda uzme svoj tok i zahvalni smo na izvanrednom radu više agencija čiji su agenti istraživali Metjuovu smrt. Nadamo se da će neodgovorni dobavljači opasnih droga dobiti poruku."

Administratorka DEA, En Milgram, rekla je o ovom slučaju: "Put Metjua Perija počeo je s neodgovornim doktorima koji su zloupotrebili svoj položaj poverenja jer su ga videli kao priliku za zaradu, do dilera na ulici koji su mu davali ketamin u neoznačenim bočicama. Svakog dana, DEA neumorno radi sa našim saveznim, državnim i lokalnim partnerima kako bi zaštitila javnost i pozvala na odgovornost one koji distribuiraju smrtonosne i opasne droge – bilo da su to lokalni dileri ili doktori koji krše svoju zakletvu da se brinu za pacijente."

Pogledajte i fotografije nastale nakon smrti glumca u njegovoj vili:

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Šta ima? Zašto se "Prijatelji" nisu oglasili povodom smrti Metju Perija?  MONDO/Teodora Orlandić

Izvor: Mondo Jelena Sitarica

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!