"Pomaže mami da zaradi evro više": Vedrana Rudan osula paljbu po pevačici, izvela sina (4) da svira na njenom koncertu

Hrvatska književnica Vedrana Rudan žestoko iskritikovala hrvatsku pevačicu Maju Šuput

Youtube printscreen/ Da sam ja NEKO

Hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je nedavno podelila detalje borbe za zdravlje, u svom najnovijem blogu je, govoreći na temu roditeljstva, žestoko potkačila hrvatsku pevačicu Maju Šuput.

U objavi na blogu, pod naslovom “Zašto me prodaješ, mama”, kritikovala je  praksu izlaganja maloletne dece u javnosti, posebno kada to rade poznate osobe. U tekstu je, kao primer, navela Maju Šuput, koja je nedavno podelila snimak na kojem se vidi kako njen sin (4) svira bubnjeve na maminom koncertu.

"Svi smo mi videli na ulici musavo dete staro pet ili šest godina kako prema nama pruža malu smeđu ruku i traži od nas lovu. Zgađeni i užasnuti, uvek bismo se zapitali šta rade centri za socijalni rad i zašto male robove ne pomere s ulice. Toj je deci oduzeto pravo na detinjstvo, pravo na dostojanstvo, bešćutni roditelji na nevinim stvorenjima zarađuju za život", napisala je Vedrana i nastavila:

PROČITAJTE JOŠ: "Dva puta sam pokušala da ubijem oca" Vedrana Rudan o jezivom nasilju, bacio je na stakleni ormar zbog suknje

Youtube printscreen / Literatura.mk 

"Ta siročad su gotovo uvek ‘romi’, dakle manje vredna ljudska bića, ako su uopše ljudska u percepciji većine, pa za njih nikoga nije briga. Povremeno gradski oci većih gradova naprave raciju, posebno u centrima, pa maknu "smeće" s ulice.

Kakvi nas osećaji obuzimaju kad dete koje još nije navršilo četiri godine na pozornicu šutne najveća hrvatska zvezda Maja Šuput pa onda to dete o kome svako od nas sve zna na maminom koncertu udara u bubnjeve dok publika oduševljeno sv**ava.

Za razliku od prljave četverogodišnje cigančice koja u drapama prosi pred vratima robne kuće mali…, ime mu ionako znate, ja ga iz poštovanja prema siročetu ipak neću spomenuti, nastupa odeven u dizajnerske krpice i pospan, noći o ponoći, pomaže mami i tati da zarade evro više.

Koja je razlika između sirotog romskog deteta i malog manekena? Nema je. I jedno i drugo dete, umesto da uživa u detinjstvu, zarađuje lovu za neodgovorne roditelje. Da je ovo pravna država, zaštitnica dečjih prava oduzela bi glamuroznim roditeljima njihovog potomka i dala ga u dobre ruke", rekla je Rudanova i priznala da godinama prati tu priču.

"Već godinama pratim ovu tužnu i odvratnu priču i pitam se kad će konačno deca naših zabavljača i zabavljačica prestati da budu roblje u grabežljivim kandžama svojih roditelja koji uz pomoć njih prodaju sve što mogu prodati. Zašto je trgovanje decom, kad su 'zvezde' u pitanju, potpuno prihvatljivo, a trgovanje malim 'romima' ekološki i estetski problem? Nije li, kad govorimo o trgovini decom, potpuno svejedno da li roditelji prodaju musavu deriščad boje čokolade ili beli, namirisani komad četverogodišnjeg mesa", napisala je Vedrana.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

vedrana i jovana  Tiktok/smehotronator

(Telegraf.rs, MONDO, Dragana Petrović)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!