Borin kum, Daša iz Legendi neutešan zbog smrti rokera: "Juče je jedan deo mog života završen"

Daša iz Legendi bio je ne samo prijatelj i saradnik, već i kum legendarnog Bore Čorbe.

Instagram/grand_televizija/printscreen/Antonio Ahel/ATAImages

Juče nas je napustio jedan od najvećih stvaralaca rok muzike na našim prostorima, Bora Đorđević. Njegova muzika i vanvremenski hitovi, koje je komponovao za svoji legendarni sastav "Riblja Čorba", ostaviće neizbrisiv trag u istoriji rok muzike.

Bio je inspiracija mnogim kolegama, a njegova umetnost nastavlja da živi kroz rad drugih muzičara. O ovom izuzetnom umetniku i njegovom značaju u svetu muzike u emisij "Uranak" na televiziji K1, govorio je i Zoran Dašić Daša iz grupe "Legende":

Instagram/grand_televizija/printscreen 

"Mi smo se skoro 50 godina družili. Bili smo prvo prijatelji, kumovi, pa potom saradnici. Radili smo mnogo toga zajedno, sve nam je bilo povezano. Kratko vreme sam svirao sa njim. Želeli smo da radimo zajedno, ali se to nekako nikada nije poklopilo. Onda me je 1983. godine pozvao da se pridružim Čorbi, što je za mene bio i srećan i nesrećan trenutak. Dobio sam stalni posao. Prvi put sam kod njega čuo pesmu 'Anđele'. Čim sam je čuo, rekao sam ženi da nije normalan, napravio je istoriju", rekao je Daša i objasnio iz čega je crpeo inspiraciju:

"To je bilo takvo vreme, vreme ratova i kriza. Kada ga neko dobro poznaje, shvati da je on bio veliki emotivac, krhka duša, a to njegovo buntovništvo je bilo samo odbrana. Neodoljivo me je podsećao na Tijanića. Zbog toga su ljudi lako mogli da donesu pogrešno mišljenje. Od njega sam pokupio mnoge stvari. Kada sam mu tražio savet za Legende, jer više nisam imao inspiraciju šta da pišem, obratio sam mu se za pomoć, a on mi je rekao da pišem o svom životu. Bio je strašno zaljubljive prirode, ali kada se zaljubi, to je bilo do koske. Slučajno sam bio prisutan kada su se sreli on i Gaga, njegova prva žena. Juče je jedan veliki deo mog života završen. Poslednje dve-tri godine toliko prijatelja je otišlo." rekao je Daša.

Instagram/bogdanbogdanovic 

"Bio je čovek koji je neumorno tražio istinu inikada nije pristajao na kompromise sa samim sobom.Onaj ko ga je voleo i slagao se s njim bio je apsolutno prihvaćen, dok je onaj ko nije, bio blagonaklon prema njima i pronalazio opravdanje zašto nije", rekao je i osvrnuo se na poslednji nastup Bore Čorbe:

"Bio je neki trodnevni Festival u Mladenovcu. Nismo smo se videlii, ali smo se čuli. Čuo sam od organizotora da je bila Hiitna pomoć pored bine, stajale su boce sa kiseonikom.On je uspeo to da otpeva kao momak od 18 godina i onda ponovo je pao. Ne znam odakle je pronašao tu snagu", zaključio je.

Pogledajte kako su se u Borinu čast okupili mladi u Čačku ispred kuće u kojoj je odrastao:

Mladi sviraju i pevaju kod Borinog ćoška u Čačku  Youtube / Vladimir Nikitovic

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!