"Bio je plašljivi Čačanin kad sam ga ja upoznao": Glumac podelio priču o Bori Čorbi, čak i svirali zajedno

Glumac Bane Vidaković govorio o Bori Đorđeviću i Radi Đuričin

ATA Images /Antonio Ahel

Glumac Bane Vidaković gostovao je u jednoj emisiji gde se prisetio se legendarnog Bore Đorđevića, koji nas je napustio 4. septembra i s kojim je sarađivao na početku karijere, dok je bio u bendu Suncokret.

"Boru znam iz vremena grupe Suncokret, svirao sam čak na jednoj ploči. Nismo se družili, ali ga poznajem već jako dugo. Bio je čestit čovek sa gomilom brljotina, kao svi mi," rekao je Bane i dodao:

"Bili su dobar bend. Boru sam tad upoznao i on je tada bio plašljivi Čačanin. Znao je da će napraviti velike stvari, ali se tada još uvek probijao u Beogradu, i mnogi ga nisu znali. Poznavali su ga ljudi iz posla," kazao je Vidaković.

Pročitajte još: "IZGUBIO SAM KONTROLU, MNOGI SU DOBILI HIV" Bane Vidaković nikad iskrenije o borbi sa heroinom

Glumac se potom osvrnuo na odlazak Rade Đuričin:

"Šta reći za Radu, najlepši osmeh Beograda. Uvek sam voleo da je vidim u prvom redu na svojim premijerama, a ona je dolazila na sve predstave u Beogradu. Bila je sjajna glumica, ali se više bavila humanitarnim radom i mladim glumcima, dok je najmanje pažnje posvećivala svojoj karijeri. Obožavao sam je" rekao je Bane.

Mondo/ Stefan Stojanović 

Legendarni glumac dobio je nagradu na Festivalu u Nišu. "Pozorišni festival balkanskog kulturnog prostora 'Teatar na raskršću' u Nišu je poseban jer smo igrali predstavu 'Ćelava pevačica', poslednju režiju Jagoša Markovića. To je komad sam po sebi zanimljiv i smešan, pravio je kontrapunkt običnom pozorištu. Klasi koja je klaustofobična, a zatim smo imali taj prevod i na bokeljski. Taj sleng nije lak za nas Beograđane. Olga i ja smo se baš namučili, ali ona je genijalna u tome, trudio sam se da joj pariram i mislim da je ta prva scena naša prelomila u Nišu," rekao je Bane i dodao:

"Pokupili smo sve nagrade: za predstavu, mušku i žensku ulogu, kostim, scenografiju—za sve." Bane Vidaković je u emisiji "Kec na 11" otkrio da od detinjstva nije imao nikakav kontakt sa ocem.

"Moji su se razveli kada sam imao osam godina. Nikada me nije vodio na pecanje ili utakmicu. Svi mi imamo nerazrešene odnose sa svojim roditeljima," kaže glumac, koji je istakao da je jako srećan što je dobio nagradu u Čortanovcima, jer nosi ime njegovog dragog kolege, Milana Laneta Gutovića.