Išla mečkom u Milutovac, a ostavila sve zbog muža: Šta se desilo sa Darom koja je izgovarala "Ljubi ga majka"?

Glumica Dara Čalenić, čuvena Dara iz serijala "Žiin dinastija", napustila nas je pre tri godine

YouTube/Printscreen/KlasikTV

Nedavno je objavljeno da se snima nastavak kultnog serijala koji je opčinio bivšu Jugoslaviju - "Žikina dinastija". Godinama smo gledali avanture prijatelja Žike i Milana, pratili kako se razvija ljubav Marije i Bobe, posmatrali "malog Mišu" kako raste, ali i uživali u bravurama Dare Čalenić, legendarne Dare koja je Bobu zvala "ljubi ga majka".

Dara je oduševila humorom, elegancijom i "noblesom" kada je rekla da ne može da ide u selo bez "mečke", a onda je u jednom nastavku sve prestalo scenom sa groblja. Žika jede na njenom spomeniku i govori joj da "pospremi" kad on ode, i tada saznajemo da je vrckala i pevala dok je prala prozore i pala.

Pročitajte još: Umrla na ulici kao i majka: Marija iz Žikine dinastije 30 godina nije kročila u Srbiju, pa tragično završila

Dara je zapravo napustila "Dinastiju" zbog supruga, reditelja i profesora Univerziteta Harvard Vladimira Petrića, koji nas je napustio 2019. godine.

Glumica u ulozi Dare Pavlović je napustila projekat kako bi sa Vladimirom otišla u Ameriku.

Kurir/Damir Dervišagić 

"Prijatno je kada čujem da me svi pamte po 'Žikinoj dinastiji'. Priča se da su mnogi tu TV seriju Zorana Čalića gledali čak po nekoliko puta. Osećala sam se vrlo dobro na snimanju, kao kod kuće, ali sam morala da prekinem snimanje i da odem kod svog supruga u Ameriku. Ne sviđa mi se što je lik Dare postao suviše popularan; kad god me vide na ulici, ne obraćaju mi se kao Dari Čalenić nego sa: 'ljubi ga majka.' Moja odluka da sa svojim mužem živim u Americi razlog je što sam prekinula ugovor", pričala je svojevremeno Dara Čalenić, pa otkrila i kako je izgledao njen život u Americi kada se svega odrekla.

Žikina dinastija - Dara  YouTube/lea777lea

"Život u Kembridžu (Boston) bio je vrlo raznovrstan. Volim gimnastiku, pa sam slobodno vreme koristila da vežbam, a uveče u bioskop, pozorište ili na koncert u čuvenom bostonskom Simfonijskom holu. Mnogo sam čitala i putovala. Svaku zimu smo provodili na Floridi".

Dara Čalenić je preminula 12. marta 2021. godine u Novom Sadu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Ovako danas izgledaju mesta gde je snimana Žikina Dinastija  Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(Blic, MONDO, D.P)