"Uzmi dete i idi, nemaš šta da tražiš ovde": Udovica otkrila koje su bile poslednje reči Tome Zdravkovića

Gordana Zdravković otkrila manje poznate detalje o životu s legendom narodne muzike

Kurir

Supruga Tome Zdravkovića Gordana, otkrila je detalje iz braka sa legendarnim boemom. Pričala je da 33 godine otkako nas je napustio predstavljaju samo broj, da je par znao da se posvađa, ali i koje su poslednje reči koje joj je uputio iz bolničke postelje.

"Svaki put kad dođem iz Kanade u Srbiju, sve je isto, samo njega nema. On za mene nikad nije ni otišao. Ja sam to shvatila i kad dođem ovde vraćam se kući, ali više njemu. Ni u jednu knjigu, film, zapis ne može da stane 53 godine života i načina na koji je on živeo. Ono što je bilo i što bi ljudi želeli da znaju to je već ispričano", rekla je Gordana Kuriru i prisetila se poslednjeg susreta sa njim.

YouTube/Jugoton Music 

"To je bilo strašno. On je bio u bolnici i znao je da neće dugo. Kada sam ga videla poslednji put rekao mi je: 'Uzmi ovo dete i idi odavde. Nemaš šta ovde da tražiš, ne želim da Saša doživi rat'. To veče smo se pozdravili, trebao je sutra da ide na dijalizu, međutim, zvali su me u pola tri noću, rekli su da je loše i kada sam stigla u bolnicu, tog momenta je izdahnuo".

Pročitajte još: Nije se pojavio niko sa estrade: Udovica Goca sama na groblju, zapalila sveću Tomi Zdravkoviću 

Gordana je priznala da se "nisu puno svađali", ali i otkrila kako je uspela da ne bude ljubomorna na žene koje su ga sigurno okruživale na nastupima.

"Bilo je da se naljutimo jedno na drugo, ali nisu bile ogromne svađe. Ako sam trebala nešto da mu kažem, a to nije bilo to, on se nasmeje i kaže pričaćemo o tome. Shvatila sam njegov život, on nije bio čovek koji radi ujutru od osam do pet i da dođe kući, već je bio nešto sasvim drugo. Njemu je muzika život i bio je posvećen, bio je sa ljudima i u kafani. I kada shvatite da je to njegov život, bude i lakše i lepše. Ja sam njemu rekla: "Ti si što se mene tiče slobodan čovek. Šta goda da radiš, radi da ja ne znam, ako saznam neće biti dobro".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Udovica Tome Zdravkovića: Svi su ga zaboravili  Kurir

 (Kurir, MONDO, D:P)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!