Od siročeta koje je ribalo toalete do zveri: Silovao decu, orgijao i drogirao žene, a nazvao sebe "ljubav"

Kako je Didi od muzičkog mogula i uticajne ličnosti u šoubiznisu postao drugi Džefri Epstin.

Andrea Raffin/Shutterstock

Paf Didi, čije je pravo ime Šon Kombs, rođen je u Harlemu, Njujorku a odrastao u gradiću Maunt Vernon nadomak Bronksa. Tokom preuzimanja jedne od mnogobrojnih nagrada, Kombs se osvrnuo na detinjstvo provedenom u zgradama za socijalno ugrožene dok ga je čuvala tetka:

"Jednog dana sam se probudio i bilo je toliko bubašvaba na mom licu, rekao sam sebi - 'ne, neću to, idem odavde. Ja ću biti neko, imaći nešto i pomoći ću svojoj porodici. Ne želim da živim u ovim uslovima više...", pa dodao: "Nemoj uzimati ništa manje od života. I dan danas, kad mi postane previše udobno samo se setim tih bubašvaba. Živeo sam u uslovima gde bebe nisu presvlačene danima, smrdelo je i nije imalo hrane. Te uspomene bile su mi bile gorivo da istrajem da niko od nas ne živi tako jednog dana".

I zaista, u toj odluci je istrajao. Didi postaje jedan od najuspešnijih repera i producenarta u hip-hop industriji. Nadimak Paf je dobio po svojoj navici da naduva grudi tokom ragbi treninga ("puff up"). 

MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

 Uspon

Može se reći da uspeo da izgradi imperiju kao reper, producent, biznis mogul sa brednom odeće... ali, pre svega toga da se pozabavimo malo poznatim stvarima o njegovoj ličnosti i kako je postao milioner, ali i šta ga je oblikovalo da postane ono za šta ga optužuju i zbog čega je završio u zatvoru.

Rođen 4. novembra 1969. od majke Dženis i oca Melvina Erla Kombsa, u ranom detnjstvu često se selio sa majkom nakon što mu je otac ubijen. Majka je radila tri posla kako bi njega i sestru upisala u privatnu školu. Nakon jedne situacije koje je doživeo kao dečak, kada je otišao da kupi baki cigarete i doživeo prebijanje, majka mu je rekla "da nađe novac ili da se ne vraća kući", osvrnuo se na odrastanje: "Mislim da me je majka spremala za realan svet. Uvek mi je govorila da ako me neko udari uzvratim joj jače".

Kako mu je otac tragično završio kada mu je bilo samo 3, Kombs nema puno uspomena na njega. "Znam da je bio veoma dobro obučen, žene su ga obožavale. Znam da je bio pedantan i odlučan, znate, nije želeo da bude siromašan". Majka mu je rekla da je otac poginuo u saobraćajnoj nesreći, da bi kasnije saznao da je zapravo brutalno upucan u glavu.

"Bio je borac i mučio se da uspe, ali bio je gangster", potvrdio je. Družio se sa najvećim dilerom droge iz geta, Frenkom Lukasom, a kako neki navode ubijen je jer je greškom pomešan za policijskog doušnika. 

Allison Shelley / Getty images / Profimedia 

"Didi žurke" počele na Univerzitetu

Pre nego što je započeo sa "belim žurkama" i "freak-offovima" za koje je sada optužen, Didi je "pripremao teren" tokom svojih univerzitetskih dana. Iako nije diplomirao, stekao je ogromnu popularnost među kolegama zbog žurki koje su trajale danima. Napustio je koledž da bi se pozabavio karijerom, i započeo da stažira u Uptown Records. 2014. je dobio Počasni doktorat za humanost za svoj doprinos muzici, preduzetništvu i dobrotvorni rad. Ipak, nakon nedavnog hapšenja, ovo priznanje je povučeno, a milion dolara vraćen je univerzitetu.

Allison Shelley / Getty images / Profimedia 

Menjao ime 9 puta

Kada se prvi put pojavio u muzičkoj industriji '90tih bio je poznat pod imenom "Paf", a zatim ga je promenio u Paf Didi 1997, a potom u P. Didi 2001. nakon što je bio umešan u pucnjavu u klubu u Njujorku. U to vreme, bio je u veoma javno propraćenoj vezi sa Dženifer Lopez. 

Veza sa Džej Lo

Dženifer i Kombs bili su "hit par" sa prekdima u periodu između 1999. i 2001. između Dženiferinih brakova sa prvim mužem, Ohani Noom i veze sa Krisom Džadom. Često su se pojavljivali na crvenom tepihu, a iz tog perioda je i čuvena zelena haljina Džej Lo, koja je vinula u status se**s simbola.

Featureflash Photo Agency/Shutterstock 

Ranije je pevačica o bivšem govorila sa puno topline: "Dao mi je toliko mnogo saveta i naučio me je dosta, i dalje gajim puno poštovanja i divljenja prema njemu", a pitamo se, da li se sada nešto promenilo u tom divljneju nakon svih jezivih otkrića. Nakon raskida, majka Džej Lo je u jendoj izjavi bila izričita da do pomirenja neće doći! "Ne bih rekla" bila je izričita Gvadalupe. 

Kasnije u intervjuu za Varitey, Lopez je otkrila razlog raskida: "To je prvi put da sam bila sa nekim ko je neveran. Veza sa Pafijem me je potpuno izludela, plakala sam i stvarno mi je prevrnula život naopačke. U svom dokumentarcu "Greatest love never been told", otkrila je da ju je u jednoj od prethodnih veza partner fizički zlostavljao i "radio neke neprijatne" stvari, iako nije navela ko je u pitanju.

Hapšenje nakon pucnjave u klubu 1999.

Tada 31-godišnji Kombs, uhapšen je nakon pucnjave u njujorškom klubu koja se desila 1991, u kom se tada našla i njegova devojka Lopez. Troje ljudi je ranjeno tokom incidenta, a protiv Kombsa i repera Džamal Šajn Borovs podignute su višestruke optužnice, međutim, protiv Kombsa su zatim povučene. Osoba koja je najviše ranjena tvrdila je, da joj je upravo Kombs pucao u lice, piše Elle. Natania Ruben je navela da je voljna da joj doktor izvadi deo 9mm čaure iz lica kao dokaz. Oni su se zatim nagodili van suda 2011. kako bi Ruben odustala od tužbe u vrednosti od 130 miliona dolara.

Nakon incidenta, Lopeza je izjavila: "Nisam imala pojma šta se dešava. Niko nije". Da nije toliko nevina u celoj situaciji, govore i priče da je ona prošvercovala pištolj u klub, a mnogi komentarišu ovu priču na mrežama, koja je završila i u New York Postu. Ipak, nakon njegovog nedavnog hapšenja, Džej Lo je ostala "nema".

Aspects and Angles/Shutterstock 

Od Šona Kombsa do "Ljubavi"

Par godina kasnije skinuo je "P" iz imena, te zatražio da ga svi zovu samo "Didi". Ironično, od P. Didija do Šona Kombsa, Didija,  u poslednje vreme sebe je nazivao "Ljubav" (LOVE),  a tako mu stoji i u opisu na instagramu.

Umešanost u Tupakovo ubistvo

Tokom višedecenijskog rata između istočne i zapadne obale, mnogi reperi u Americi platili su glavom. Nakon ubistva Tupaka Šakura 7. septembra 1996, njegov ubica Dvejn "Keefe D" Dejvis, spomenuo je jedno ime kao "naručioca", pogađate to ime je - Didi. On je žustro negirao navode o umešanosti, međutim, dobro je poznato da je jedan od najbližih Didijevih prijatelja , tada popularni Bigi Smols, kasnije ubijen iz osvete.

U intervjuu, Dejvisa su više puta upitali o Didiju, koji je tvrdio da je reper više puta ponovio o Tupakovom bliskom prijatelju Sudž Knjatu: "Dao bih sve za njegovu glavu", te da je bio ljut na Šakura koji ga je ismejavao u hip-hop krugovima. Dejvis je tvrdio da mu je Didi nudio 1 milion dolara " da ubije Šakur i Knajta" i da "reši problem".

Policijski zastupnik iz stanice Las Vegasa izjavio je za People da je "Šon Kombs nikada nije smatran za osumnjičenog u slučaju istrage ubistva Tupaka".

Jake veze sa uticajnim ljudima

Kako je poznato, Didi je tokom dugog niza godina kada je bio na samom vrhu muzičke i šou-biz industrije, bio prijatelj sa mnogim javnim ličnostima. Od Donalda Trampa do princa Harija, Džastina Bibera, Džej Zija, Eštona Kučera i mnogih mnogih drugih... uticaj Didija bio je ogroman!

Nakon optužbi za trgovinu ljudima, se**sualno zlostavljanje maloletnika, prostituciju i zastrašivanje, pitanje je trenutka ko će se od ovih imena naći pred sudom, u svojstvu saučesnika ili svedoka. Pravni predstavnik je izneo šta ih može očekivati: "Neka imena o kojima se još istražuje šokiraće vas! Ovo su individualni slučajevi, ima još puno umešanih. Biće otkriveni kada se ti slučajevi zavedu. Oni već znaju ko su. Te osobe su gledale šta se dešava i ništa nisu uradili. Govorim o osobama koje su učestvovale, podsticale događaje ", izjavio je.

Nakon što su mnogobrojni jezivi detalji isplivali u javnost, u kojima se oglasilo 120 žrtava među kojima se našao i tada 9-godišnji dečak, koji je Didija optužio za silovanje, Didi se našao u ozloglašenom zatvoru pod "samoubilačkom prismotrom".

Njegov telohranitelj je u izjavi naveo, da je i sam Kombs bio žrtva, te da je ono kroz šta je on prošao dovelo do toga da i sam postane čudovište. 

Foxy Brown / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Džastin Biber 

Neko ko je još od ranih godina povezivan sa Didijem je Biber. Nakon svega, mnogi na mrežama govore o potencijalnom zlostavljanju koje je Biber doživeo pod Kombsovim krovom još kada je imao 15. Poznato je da je Didi organizovao dve vrste žurki - bele žurke i orgije (takozvane "freak offs") a po slikama koje su sada ugledale svetlost dana gotovo čitav Holivud je prisustvovao i jednim i drugim. 

Od Leonarda Di Kaprija, za koga je reper izjavio da mu je prvi na listi zvanica, do Džej Zija, Kardašijanki, Kučera, Bijonse, Lebrona Džejmsa...

Na jednom od snimaka sa bizarne žurke vide se Džastin Biber i NFL zvezda Odel Bekam Džunior. Glava popularnog pevača našla se između nogu sportiste, kako se može zaključiti na osnovu videa.

O čudnom "prijateljstvu" Bibera i Didija pisalo se i u martu ove godine, kada je klupko počelo da se odmotava. Snimak na kojem su Paf i u to vreme 15-godišnji Džastin, ponovo se pojavio na društvenim mrežema. Komentarisalo se da je video prilično jeziv, a negativnih komentara na Jutjubu bilo je i ranije, kada je reper optužen za se*sualno nasilje, ubrzo potom i za trgovinu ljudima.

"On ima 48 sati sa Didijem, gde se družimo i šta radimo - ne možemo da otkrijemo. Ali, to je definitivno san 15-godišnjaka", rekao je Paf u kameru u društvu pop zvezde.

Jedan od onih koji su otvoreno govorili o životu pod Didijevim mentorstvom je Ašer. Davne 2004. godine Ašer je za Rolling Stone rekao da ga je Didi upoznao sa "potpuno drugačijim setom sra*a, konkretno se*som". Sada se pojavio i stari snimak na kome Kombsa i Bibera, koji deluje kao da mu je nelagodno u njegovom društvu: "Zašto više ne želiš da se družimo?"

Iznenadna smrt Didijeve supruge u 48. godini šokirala je svet

Dok su se iza zatvorenih vrata njegovih vila u Hemptonsu i Majamiju dešavale pomenute orgije i zlostavljanja za koja ga terete, Kombs je u javnosti prikazivao idiličan odnos sa Kim Porter, sa kojom je dobio bliznakinje i usvojio njenog sina iz prethodnog braka. Kim je navodno pisala memoare o svemu što se dešava u njenom životu, a spominjala je i zlostavljanje, međutim, njihova zajednička deca su nedavno sve negirala i javno objavila da su memoari lažni.

Cheryl Fox / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Didi i Kim su bili u vezi sa prekidima u periodu od sredine '90tih do 2007. i dobili su troje dece 1998. - sina Kristijana Kombsa, ali su raskinuli samo godnu dana nakon njegovog rođenja i borili se za srtarateljstvo na sudu. 2003. dobili su bliznakinje D'Lila Star Kombs i Džesi Džejms Kombs 2006. da bi ponoso raskinuli 2007.

15. novembra 2018. Kim je pronađena mrtva u svom domu sa samo 47. godina. Autopsijom je otkriveno da je preminula od "lobarne plenumonije", međutim njena iznenadna smrt šokirala je svet! 

Fanovi preminule glumice krive Didija za Kiminu smrt

Kada je FBI krenuo u istragu protiv Didija, ljudi su krenuli da čeprkaju po njegovoj prošlosti tražeći još "crvenih lapmpica". Mnogi od zaključaka mogu se svrstati u teorije zavere, međutim, mnoge kopka misterija smrti Kim Porter, koja je delovala kao zdrava mlada žena...

Kada je Kim premeinula, Didi je sa decom oplakivao njenu smrt. Međutim, nedavni memoari pod nazivom "Kim's last words" ("Kimine poslednje reči"), autora koji sebe naziva Kamal T. Milvud, navodi da Didi ima nešto sa njenom smrću, te da je Kim želela da ispriča kroz šta je sve prošla tokom veze.

BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA 

Fanovi su sada našli vezu između Kimine smrti i glumice Britani Marfi, koja je umrla na sličan način. Poznato je da je Britani neko vreme bila u ljubavi sa Eštonom Kučerom, koji je bio veoma blizak sa Didijem i čest gost njegovih žurki. Ona je kasnije bila u braku sa Sajmonom Mondžukom, koji je takođe poznavao Didija preko ličnog trenera, a koji je preminuo nakon Britani. 

Glumica je imala samo 32 godine kada je 2009. pronađeno njeno beživotno telo na podu kupatila, u kući u Los Anđelesu. Na gotovo identičan način završio je i njen muž, samo pet meseci kasnije, a tragedija do danas nije razrešena. Mnogi su za njenu smrt optužili supruga Sajmona Mondžuka, jer su ga smatrali sociopatom i patološkim lažljivcem.

Sada na mrežama kruže teorije da je Didi kriv i za smrt devojke i glumice, jer su obe kao mlade žene priminule od pneumonije. Neki fanovi sugerišu, da upalu pluća može izazvati bebi ulje, a tokom racije u reperovoj kući otkrivene su zalihe od 1000 bočica bebi ulja. Prema nekima - "manje očekivan ali ozbiljniji efekat korišćenja i udisanja bebi ulja je upala pluća, koja može biti prouzrokovana kada je ulje udahnuto i progutano".

Bilo kako bilo, ovo za sada ostaje u domenu teorija zavera, a evo šta su neke od žrtava koje su govorile o zlostavljanju od strane Didija izjavile...

Žrtve progovorile

Pevačica i zvezda u usponu, progovorila je o situaciji koja joj se dogodila kada je imala 19 godina, i tvrdila je da su je reper Paf Didi i Kanje Vest zlostavljali. Niki Hiton je 8. juna 2024. godine na Instagramu uživo pričala o svemu što joj se dogodilo, a od tada snimci kruže mrežama. Njih dvojicu je u snimku optužila da su tada navodno počeli da vrše pritisak na nju da skine odeću i da su joj govorili da je previše "vruće" u studiju.

"Oni su rekli kao, 'ajde! To smo samo mi, svi smo samo prijatelji, da vidimo kako izgledaš'", prisećala se Hitonova. "Još uvek nisam bila uplašena. Mislim, bila je loša situacija, ježila sam se, ali sam ubeđivala sebe da nema razloga za paniku. U studiju je bilo i drugih muškaraca."

Hitonova je rekla da su tada stvari počele da eskaliraju, i da su je Paf Didi i Kanje zgrabili za košulju. Tvrdila je da je bila naslonjena na izlazna vrata i da je u jednom trenutku Kanjeovom izvršnom direktoru rekla: "Upomoć" dok su joj skidali košulju.

Još jedna žena progovorila o nasilju koje je doživela od repera. Talija Grejvs, optužila Kombsa za se*ualni napad, i podnela tužbu u kojoj tvrdi da su je on i njegov telohranitelj Džozef Šerman napali 2001. godine. Navodno su je i snimali dok je silovana, a potom distribuirali klip, koji je, prema njenim rečima "i dalje u opticaju".

"To je bol koji seže u samu srž onoga što jeste. To prevazilazi samo fizičku povredu izazvanu i tokom napada", rekla je uplakana Talija na konferenciji za novinare, uz podršku advokata Glorije Olred, nekoliko sati nakon što je podnela tužbu 24. septembra.

Njega je takođe optužio i muškarac, bivši saradnik da ga je reper silovao. Rodni "Lil Rod" Džouns optužio je Paf Didija za se**ualno uznemiravanje i napad tokom saradnje na novom albumu.  On je izneo optužbe koje uključuju se**ualno uznemiravanje, drogiranje i pretnje, od strane Didija, a sve u trajanju od više od godinu dana. Producent Rod u optužbi navodi, da je živeo i putovao sa Didijem od septembra 2022. do novembra 2023. Tokom ovog perioda, on je snimio sate i sate videa i audio snimaka Didija, i ljudi iz njegovog okruženja, u nečemu što je naveo "nizom ilegalnih aktivnosti". Kako navodi, reper ga je primoravao da mu obezbedi prostitutke te da učestvuje u se**sualnim aktivnostima sa njima, bez svoje volje. Tužba uključuje, kako se navodi, i snimke sa okupljanja iz Kombsove kuće, gde se pojavljuju i maloletna lica i prostitutke oba pola, a sve je bilo "začinjeno" alkoholnim pićima u koja bi domaćin stavljao drogu.

O još jednom jezivom zločinu dosta se govorilo početkom godine, a to je brutalno prebijanje bivše Kesi u lobiju hotela. Snimak se pojavio nakon što je Kesi povukla tužbu protiv njega i vansudskog poravnjanja. Ipak, kada je jeziv snimak ugledao svetlost dana, čitava javnostobrušila se na Didija, ne sluteći šta će tek uslediti... On se tada pokajnički obrtio svima na instagramu i izvinjavao se.

Jedan od onih koji se možda najviše raduje padu muzičkog moćnika je njegov zakleti neprijatelj - 50 Cent. On se nikada nije libio da iznese svoje mišljenje o Didiju, pa j e spremno dočekao da se nađe u ulozi producenta u nadolazećoj doumentarnoj seriji o životu Didija, koja će se prikazati na Netfliksu.

Otac sedmoro dece

Za to vreme, Kombs se nalazi u ozloglašenom zatvoru u Njujorku, gde su svoje kazne služili i osuđeni pedofil R. Keli kao i partnerka Džefrija Epstina, Maksin. Kako navodi People, on je imao prilike da razgovara sa svojih sedmoro dece, koja su kako se navodi, u stanju šoka zbog optužbi protiv oca.

Insajder navodi, da je Kombs (54) veoma zabrinut za dobrobit svoje dece - sinova Kvinsija (33) i Džastina (30), kao i Kristijana (26), ali i za ćerke Čens (18) i bliznakinje Džesi i D 'Lilu (17) ali i 23-mesečnu Love. Džastina je dobio u vezi sa stilistkinjom Misom Hilton, dok je Čens dobio sa Sarom Čepman. Njegovu najmlađu ćerka je na svet donela Dejna Tren u oktobru 2022. 

Pogledajte slike Didija sa decom:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:  

This browser does not support the video element.

Puff Diddy odmjerio Severinu  Instagram

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!