Sud odbio predlog Tužilaštva: Pevačica osumnjičena za skrivanje škaljarca puštena na slobodu

Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva BiH da se odredi pritvor za pevačicu Verenu Cerovinu.

Instagram/verenaofficial_

Potvrda je stigla od njenog advokata Damira Koča.

Tužilaštvo BiH je tražilo pritvor u predmetu koji se tiče organizovanog kriminala protiv O.O. i Verene Cerovine. Pritvor je bio predložen zbog opasnosti od bega, uticaja na svedoke i ometanja istrage

Navedeni osumnjičeni se terete za krivično delo Organizovani kriminal iz člana 250. KZ BiH u vezi sa krivičnim delom Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 232. KZ BiH.

Pročitajte još: Ko je pevačica uhapšena zbog skrivanja škaljarca? Na mrežama luksuz i minići, sestra joj stradala, a brat izboden nožem

Instagram/verenaofficial_ 

Njih dvoje se sumnjiče za pomaganje u skrivanja škaljarca Ognjena Orašanina koji je uhapšen na Otoci.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i PU Istočno Sarajevo.

Pročitajte još: Vrele fotografije uhapšene pevačice Verene Cerovine! Skrivala škaljarca, pratiocima golicala maštu u bikiniju

"Slobode su lišeni O.O. iz Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O.O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana poternica, inače pripadnika Škaljarskog klana", saopštio je MUP Srpske.

Ovako izgleda Verena Cerovina:

Dodali su da su prilikom hapšenja kod osumnjičenih oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

"Nakon izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izveštaj o učinjenom krivičnom delu", navode u MUP-u Srpske.

Orašanin je početkom septembra uhapšen na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana nakon što je u decembru 2022. godine izbegao hapšenje u akciji MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH. Osumnjičen je da je od 26. novembra 2020. do 22. januara 2022. godine kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"PEVAČICE ŽELE BESPLATNE LEŽALJKE, MISLE DA JE PRIVILEGIJA ŠTO SE TU SUNČAJU" Stanišić: Mlade zvezde su potpuno drugačije   Kurir televizija

(Avaz, MONDO, D.P)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!