Pokrenuta peticija protiv Severininog novogodišnjeg koncerta: Više od 6.000 ljudi potpisalo, ovo je razlog

Peticija kojom se traži da se novac za organizovanje Severininog koncerta preusmeri ka onima koji su oštećeni u vremenskoj nepogodi, pokrenuta je na web stranici onlinepeticija.com i do sada ju je potpisalo više od 6.000 ljudi.

ATA/Antonio Ahel

Snažna kiša koja je padala satima izazvala je poplave, odrone i klizišta te prouzrokovala nezapamćenu tragediju na području severne Hercegovine i središnje Bosne. Još uvek se traga za stradalim osobama, a stanovnici ove države su odlučili da pokrenu peticiju kojom traže da se novac za organizovanje Severininog koncerta preusmeri ka onima koji su oštećeni u vremenskoj nepogodi.

Severina je novogodišnji nastup trebalo da održi na sarajevskom trgu, ispred Vječne vatre, ali je koncert, po svemu sudeći, ipak biti otkazan. Peticija je pokrenuta na web stranici onlinepeticija.com, a do sada ju je potpisalo više od 6.000 ljudi.

"Dragi sugrađani, u svetlu nacionalne tragedije i poplava koje su pogodile delove naše zemlje, smatramo da je prioritet pomoći našim sugrađanima koji su izgubili imovinu, domove, živote. Organizacija novogodišnjeg koncerta u Sarajevu je značajan kulturni događaj, ali s obzirom na trenutnu situaciju, pozivamo vlasti da preusmere sredstva predviđena za ovaj koncert ka hitnoj pomoći i sanaciji štete u poplavljenim područjima.

onlinepeticija.com/screenshot 

Sredstva koja su predviđena za novogodišnji koncert mogla bi biti ključno korištena za obnovu oštećenih kuća, infrastrukture, kao i pružanje osnovnih potrepština ljudima koji su najviše pogođeni. Umesto da slavimo dok naši sugrađani pate, možemo pokazati solidarnost i zajedništvo usmeravanjem tih sredstava tamo gde su trenutno najpotrebnija. Verujemo da ćemo kroz ovakav čin pomoći zajednicama da se što pre oporave.

Smatramo pogrešnim razmišljati o tome 'da se ovo moglo desiti bilo kome', jer mi smo jedno telo, jedna država. Ova teška nesreća se već desila nama, a ne nekom drugom, nekom tuđem.

Pozivamo sve koji dele ovo mišljenje da potpišu peticiju i podrže ovu inicijativu. Vaš glas može napraviti razliku u životima onih koji su pogođeni ovim prirodnim katastrofama. Budimo solidarni i pokažimo da Sarajevo, i cela država, uvek stoji uz svoje ljude", navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: "Tužna žena, mora da je muka naterala": JK ponovo "zapenila" na Severinu, zbog nove objave morala da reaguje

Pored Severine bilo je planirano da na koncertu nastupi i mladi pevač Adi Šoše, ali i svetski poznati DJ Salvator Ganaccija.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"SEVERINA JE MISLILA DA ĆE ME POVREDITI, ALI SE GRDNO PREVARILA!" Jelena Karleuša udarila na pevačicu: Sada tačno znamo kakva je žena  Kurir televizija

(Alo/Mondo/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!