Platio milion dolara da smaknu Tupaka Šakura? Lavina optužbi protiv P Didija, porodica ubijenog repera pokrenula istragu

Tužbama protiv P Didija priključiće se i porodica repera Tupaka Šakura

lev radin/Shutterstock/YouTube/screenshot/ Hip-Hop Universe

Reper Šon Dedi Kombs optužen je za se**ualno zlostavljanje, silovanje i brojna druga kriminalna dela. Već neko vreme se nalazi u pritvoru u Bruklinu, odakle je tri puta tražio da ga puste da se brani sa slobode, za kauciju od 50 miliona dolara, ali je svaki put odbijen.

Protiv repera svakodnevno pristižu nove tužbe i gnusne ispovesti o navodnim zlostavljanjima koja su se dešavala, a sada će reagovati i porodica ubijenog repera Tupaka Šakura

Porodica preminulog repera je angažovala poznatog advokata Aleksa Spira kako bi istražio povezanost između smrti Tupaka i Paf Dedija, prenosi Billboard.

Profimedia 

Šakur je ubijen kad je imao 25 godina. Preminuo je od posledica pucnjave koja se dogodila u septembru 1996. godine. Prošle godine, nakon gotovo 30 godina, zbog njegovog ubistva uhapšen Duan "Keefe D" Dejvis. On je osuđen po jednoj tački za ubistvo smrtonosnim oružjem. On pak tvrdi da je Dedi platio milion dolara kako bi ubili Šakura.

Reper je 2008. godine negirao da je povezan s Tupakovim ubistvom. "Ta priča je laž. Potpuno je smešno i neistinito. Ni Notorious B.I.G. ni ja nismo znali ništa o napadu pre nego što se dogodio, tokom ili nakon što se dogodio", rekao je on tada.

Youtube printscreen / MsMojo 

Kombs se trenutno nalazi u pritvoru nakon što ga je već nekoliko osoba optužilo za seksualno zlostavljanje i silovanje. Ranije ove nedelje je advokat Toni Bazbi rekao da predstavlja više od 120 reperovih žrtvi od kojih su neki u vreme napada bili maloletnici, a koji sada planiraju da podignu tužbe protiv repera. Nakon svoje izjave na konferenciji za novinare je, kako kaže, primio više od 12.000 poziva u jednom danu u kojima su brojni imali slične pritužbe na Kombsa. Advokat je rekao da više od 100 ljudi radi na ovom slučaju.

Godinama se priča da je Didi kriv za ubistvo Tupaka

Od ubistva Tupaka Šakura prošlo je 28 godina. Osumnjičeni za to ubistvo Duan "Kif D" Dejvis, izjasnio se u novembru prošle godine da nije kriv, odnosno da nije učestvovao u organizovanju pucnjave u blizini Las Vegasa 1996. koja je dovela od tragičnog ishoda. Otkud Šon Kombs u toj priči, koja je povezana sa smrću još jednog čuvenog repera, Bigija Smolsa?

Paf Didi iz Njujorka i Tupak Šakur iz Los Anđelesa bili su ljuti rivali u sukobu repera sa istočne i zapadne obale. Nakon ubistva, više izvora je tvrdilo da Kombs stoji iza tog tragičnog događaja. Bivši detektiv policije u Los Anđelesu rekao je 2016. da je Paf Didi odgovaran za angažovanje ubice. Kristofer Džordž Lator Valasa, poznatiji kao Bigi Smols ubijen je šet meseci nakon Tupakove smrti, iz osvete, kako je izjavio detektiv u penziji Greg Kading, koji je vodio istragu o pucnjavama.


Nudio milion dolara za ubistvo?

Kading je u dokumentarcu o misterioznom ubistvu tvrdio, da je Paf Didi anagažovao Duana "Kif D" Dejvisa za milion dolara da ubije Tupaka i njegovog menadžera Sjudža Mariona Haj Najta. Ali, u noći kobne pucnjave sedmog septembra 1996. Dejvisov rođak Orlando Bejbi Lejn Anderson je zapravo bio taj koji je ubio 25-godišnjeg repera, tvrdi bivši policajac. Menadžer je uspeo da pobegne bez povreda.

Pročitajte još: "Vidi se još jedan, poznatiji od Didija": Slavna muška osoba imala odnose s reperom, nije znao da ga snimaju?

Dokumentarac "Murder Rap" prikazuje intervju iz 2008. sa Kifom Di u kojem on tvrdi da je čuo Didija kako u sobi punoj članova bande Crips izjavljuje da bi dao sve za glave Tupaka i Najta. U razgovoru sa policijom otkrio je da mu je reper kasnije prišao i ponudio mu milion dolara da ubije repera i menadžera. Bivši detektiv je poručio da je uspeo da izvuče informacije od Kifa koji je tako izbegao strožu kaznu za drugi zločin.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Puff Diddy odmjerio Severinu  Instagram

 (Kurir, MONDO, D.P)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!