Bred Pit zamalo dobio batine u Hrvatskoj: "Osećala se neka napetost i mržnja, nešto nije bilo u redu"

Bred Pit u novom filmu psuje na hrvatskom, a na početku karijere zamalo dobio batine.

ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

Holivudski glumac Brad Pit privukao je pažnju Hrvata novim filmom u kojem psuje na hrvatskom. Reč je o novoj komediji "Wolfs" u kojem glumi s hrvatskim glumcem Zlatkom Burićem, koji je nedavno proglašen najboljim evropskim glumcem.

Film, koji je nastao u produkciji Apple-a, premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji. Trenutak u kojem Pit psuje, vidi se u isečku objavljenom na Jutjub kanalu.

"Ko je dovraga on?" pita izbezumljeni Džordž Kluni pištoljem uperenim u Pita, a glumac mu kroz zube govori: "Pi*ku materinu". Pre Pita, Burić odgovara psovkom obojici: "Oladite, je*em vam!".

Bred Pit psuje u filmu "Wolfes"   Youtube / Holy Cuter

Neki su se našalili kako je Pit davno naučio da psuje na hrvatskom, prisetivši se filma kojeg je snimao u bivšoj Jugoslaviji, kada je bio potpuni anonimac. Reč je o filmu redatelja Božidara Nikolića ‘"Tamna strana sunca" iz 1988. godine, ali je zbog rata u Jugoslaviji pušten tek 1997. godine.

Izbegao batine i noćenje u policiji

Pit je za vreme snimanja filma imao samo 24 godine, a tumačio je glavnu ulogu, mladića po imenu koji boluje od retke kožne bolesti. Nikolić je odabrao njega među 400 mladića, iako mu je sugerisano da odabere drugog glumca.

"Otišao sam u Los Anđeles na audiciju na kojoj se pojavilo 400 momaka. U užem izboru ostala su dvojica. Agenti su me nagovarali da odaberem drugog momka, ali ja sam se odlučio za Brada Pita. Kad je saznao da je dobio ulogu, skakao je od sreće", pričao je Nikolić, prisetivši se i neugodnih trenutaka koje je Pit proživeo u Dubrovniku.

YouTube/screenshot/SuperLorelaiGilmore 

"Nakon jedne noći panično me je nazvao iz Dubrovnika da dođem po njega. On i prijatelj zakačili su se u nekom baru s lokalnim mladićima. Pukom srećom, izbegli su batine i noćenje u policiji. Bio sam van sebe od besa, ali to je još više učvrstilo naše prijateljstvo", otkrio je Nikolić.

Uloga Pitove majke pripala je legendarnoj glumici Mileni Dravić, a osim njih u filmu glume i Gorica Popović i Sonja Savić. Srpska glumica Gorica Popović jednom se prilikom prisetila saradnje sa Pitom:

"On je već tada imao ulogu u seriji 'Dallas'. Mi smo snimali film u Budvi i Breda su prepoznavale mlade nemačke turistkinje. Bio je vrlo profesionalan, ali, i divan dečko na snimanju. Nisam mogla ni slutiti da će postati takva zvezda. On je i kasnije dolazio u Beograd. Imao je neku devojku u Češkoj, pa je dolazio u posetu Boži Nikoliću koji ga je jednom prilikom odveo na Marakanu na Zvezdinu utakmicu", ispričala je Popovićeva i dodala:

"Kada je postao zvezda, rekla sam režiseru filma, Boži Nikoliću: 'Vidi ti ono dete!' Jer kada smo snimali taj film, Bred Pit je bio kao pile", prisetila se srpska glumica.

I sam Bred je u jednom intervjuu rekao da ga je naša zemlja oduševila, ali i da se već tada, 1988. godine mogla osetiti mržnja u vazduhu. "Na setu se za vreme snimanja osećalo se da nešto nije u redu. Osećao sam neku napetost. Svi su stalno vikali i svađali se. U vazduhu sam stalno osećao nekakvu mržnju", rekao je slavni glumac, prenosi Dnevno.hr.

Pogledajte još Bredovih fotografija:

Bonus video:  

This browser does not support the video element.

Bred Pit  Instagram/drjb.aesthetics

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!