Majku ubili, a mene ostavili živog u njenom naručju: Bora Drljača nije doživeo ispunjenje poslednje želje

Bora Drljača preminuo je 11. oktobra 2020. godine, a malo ko zna s kakvom tragedijom se suočio još kao jako mali.

MONDO/Stefan Stojanović

Pevač Borislav Bora Drljača napustio nas je u 80. godini života nakon duge borbe s teškom bolešću. Imao je tešku životnu priču, a bez obzira na sve, plenio je pozitivnom energijom. Većina ga pamti kao nekoga ko je bio vedrog duha, a svojim šalama je zasmejavao mnoge.

Važio je i za velikog zavodnika, koji je uvek znao da udeli kompliment pripadnicama lepšeg pola. Borin sin, Vladimir, otkrio je kakvo sećanje ima na oca, te kako se oseća nakon četiri godine bez njega.

"Kao i svaki gubitak roditelja, teško je. Iako život ide dalje, ne zaboravljam", započeo je Vladimir i otkrio da li je sproveo u delo da lik njegovog oca bude glavno obeležje brenda na kome je dugo radio: "Biće samo 'Borino vino', odustao sam od prvobitnog naziva, radimo na tome i još uvek usavršavamo neke detalje, ali biće".

Vladimir je svojevremeno govorio o tome koliko mu je žao što Bora nije doživeo unuke: "Eto, nije se dalo da ga obradujemo onim što je želeo poslednjih godina i što je čekao. Nismo dobili dete, ali, ako bog da, da dobijemo sina, dali bismo mu dedino ime", rekao je Vlada tada za domaće medije, a danas je svestan da ipak ne bude sve onako kako smo planirali - "Nažalost život je takav ne dobijemo uvek sve što želimo".

MONDO/Kurir tv/screenshot 

"To je scensko prijateljstvo, oni su se družili i privatno, ali to ne ide uvek tako kao što svi misle. Nisam se družio nikada sa Borinim kolegama. Svako živi svoj život i radi ono što misli da treba, nema šta meni treba da bude čudno ili ne", zaključio je Borin naslednik.

Siromaštvo mu odredilo životni put

Podsetimo, davne 1970. godine Bora Drljača je počeo da se bavi pevanjem, što bi značilo da je to činio pola veka do smrti. Tokom duge i bogate karijere otpevao je mnogo pesama, više od 400, snimio 50 albuma i prodao više od pet miliona kaseta i ploča.

Siromaštvo je odredilo njegov put jer ga je motivisalo da postane neko i nešto u životu. Prijavio se na audiciju za Radio Beograd koju je položio i ubrzo je njegova muzička karijera krenula uzlaznom putanjom.

Pročitajte još: SUPRUGA BORE DRLJAČE PRONAĐENA MRTVA U PARKU: Napisala mu samo DVE REČENICE, a pevač jedno NIKADA NIJE SAZNAO!

Bora je bio jedan od najpopularnijih pevača u Jugoslaviji. Stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo. Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je preko pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Americi, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi. Najteži period u njegovoj karijeri bio je početak jugoslovenskih ratova kada srpska televizija nije htela da pušta njegove pesme jer je rođen u Bosni, i obratno, bosanska televizija ga je zabranila jer je poreklom Srbin.

"Rođen sam u selu Donja Suvaja u Bosni, i to u najgore ratno vreme kada je narod bežao od neprijatelja da spase živu glavu. Preko šuma i gora su se ljudi sklanjali u Grmeč. Bilo je mnogo naroda, sela su bila prepuna ljudi. Nije bilo kao sada, sela pusta, a gradovi se popunjavaju. Kad sam imao tri godine, ubili su mi majku, a ja ostao živ u njenom naručju. Majke se ne sećam, ali po pričama ljudi, bila je žena heroj. Uvek sam patio za njom, a tada je bilo mnogo žena koje su rađale decu i kad ja zaplačem, ona koja doji svoje dete odmah me uzme u naručje i uvali mi sisu. Sisao sam mleko od jedno stotinu žena. Nisam imao majku, ali ljubav mnogih dobrih žena sam osetio. Pio sam stotinu raznih mleka i zato sam u mladosti i tokom života bio zdrav, pa me i dan-danas glas služi, kao i pre 50 godina", govorio je Bora svojevremeno.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

POTRESNO! OVO SU POSLEDNJE BORINE REČI KOJE JE UPUTIO ERI! Ojdanić OTKRIO – Strašno je! Bio mi je kao BRAT! (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija

(24sedam/Mondo/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!