Princ Džordž ne želi da bude kralj: Zbog njega prekinuta stogodišnja tradicija, Vilijam morao da "sanira štetu"

Njegovo priznanje je sve iznenadilo, ali sumnjamo da će mu to iko u palati dozvoliti.

Profimedia

Princ Džordž je možda drugi u redu za nasledstvo krune (pre njega je Vilijam), ali se čini da dečaka mnogo više privlače neke druge stvari. 

Ipak, kako je njegova sudbina praktično zapečaćena, a kraljevski tron mu ne gine, teško da će imati priliku da se bavi poslovima koje bi zapravo želeo da radi.

Ipak, neki ustupci su ipak napravljeni. Tako je zbog njega srušena tradicija duga vek, te se neće očekivati da služi u oružanim snagama pre nego što postane kralj

Yumama 

Takođe su promenjeni kraljevski zakoni i zbog Šarlot, te su tako izjednačeni ženski i muški potomci krune.

Uprkos svemu, čini se da bi se Džordž ipak bavio nečim drugim, što je otkrio vlasnik restorana Wiveton Hall Cafe Dezmond Makartni kada je jednom prilikom ugostio mladog princa i njegovu majku Kejt Midlton. Kada je dečaku pokazana peć na drva u kojoj se peče pica, rekao je: "To je ono što želim da radim".

"Ovde su došli sa svojim prijateljima, jer Sandringem nije tako daleko", rekao je on misleći na utočište kralja Čarlsa, gde Vilijam i Kejt Midlton imaju kuću za odmor Anmer hol.

Ipak, mali princ neće doći da radi u pomenutom restoranu jer se taj objekat zatvara narednog meseca, posle 17 godina, piše Daily Mail. Kejt i Džordž sigurno su uživali u vrhunskim specijalitetima jer ljudi koji su posetili restoran kažu da se tamo služi "najbolja hrana u Britaniji".

Profimedia 

Vlasnik je imao i neobičan komentar o Džordžu: "Bio je sladak dečak, to se menja kako rastu".

Princ Džordž viđen je nekoliko puta u javnosti kako uživa u omiljenom specijalitetu, pici. Divno je to što dečak voli kulinarstvo, a Kejt i Vilijam se trude da njihov sin ima što više obično detinjistvo, koliko god je to moguće.

Prema knjizi Roberta Hardmana, "Kralj Čarls III: Unutrašnja priča", Džordž verovatno neće preuzeti kraljevske obaveze u potpunosti sve dok ne bude stariji i dok ne završi školovanje.

"Dok je Čarlsu III svoju budućnost zacrtao bez konsultacija, princ Vilijam je imao značajan stepen autonomije u svom izboru univerzitetskog obrazovanja, angažovanju u oružanim snagama i uvođenju redovnih kraljevskih dužnosti", napisao je Robert. "On je odlučan da princ Džordž treba da ima sličan, ako ne i veći angažman u načinu na koji razvija sopstvenu kraljevsku ulogu."

"Nema očekivanja da će bilo kakve kraljevske dužnosti početi sve dok Džordž ne zađe u svoje dvadesete", kaže veteran.

Profimedia 

Ipak, čini se da je Vilijam uspeo da sina zainteresuje za još nešto. Džordž, koji je prošle godine položio prvi set prijemnih ispita za sledeću školu, takođe je dugo bio fasciniran avionima.

Vilijam je rekao gostu na zabavi u Bakingemskoj palati u maju da je njegov sin "potencijalni pilot u nastajanju" i da je Džordž navodno imao prvi čas letenja tokom školskog letnjeg raspusta.

Mnogi su to shvatili kao "saniranje štete", iako su velike šanse da se Džordž interesuje za stvari koje su inače uobičajene za dečake njegove dobi. 

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju  Tik Tok/krystinkalvoy

Izvor: Mondo Jelena Sitarica

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!