Crna princeza jugoslovenskog roka bila u vezi s našim slavnim glumcem? "Bio je zateleban kao mlad majmun"

"Crna princeza" rokenrola, kako su je mnogi zvali, Margita Magi Stefanović bila je jedna od najznačajnijih figura na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.

Youtube/Printscreen/antistatica dali

Talenat, harizma, lepota i ekstravagancija četiri su reči koje je najbolje opisuju. Nadimak "Crna princeza" dobila je zbog duge crne kose i neverovatne harizme. Bila je školovana pijanistkinja koja je maturirala kao jedna od najtalentovanijih, pa je dobila poziv na studije u Moskvi. Rok muzikom počela je da se bavi nakon što je upoznala Milana Mladenovića 1982. godine.

Sa grupom EKV stvorila je neke od najkvalitetnijih numera u istoriji zemlje. Kultni bend, osim fantastičnim pesmama, dobar deo popularnosti dugovao je (i danas duguje) Margiti Stefanović, koja je pomerala granice muzike i umetnosti.

Magi je važila i za jednu od najlepših Beograđanki tadašnjeg vremena, a šuškalo se u gradskim kuloarima da je bila u vezi sa Srđanom Žikom Todorovićem - "U stalnom traganju za 'alfa mužjakom' koji bi mogao pokoriti njene razbacane misli, Magi nije imala naročitog uspeha. Ipak, Žika Todorović zauzimao je posebno mesto u njenom životu... Veza sa Žikom je njena najduža ljubavna veza u životu. O njoj nećemo saznati mnogo jer Žika nije rekao ni reč. Njegova majka Snežana otkriće samo toliko da je bio zateleban kao mlad majmun", piše u knjizi "Magi - kao da je bilo nekad" poznati rok novinar Dušan Vesić.

YouTube/antistatica dali/screenshot 

Sve njene uspehe godinama je pritiskala borba s teškim narkoticima, koja je postala još intenzivnija kada joj je 1996. preminuo otac. Pokušavajući da ih se oslobodi, prodala je porodični stan i u predgrađu Beograda kupila dva manja, a ostatak novca iskoristila za putovanje u Indiju. Želja da u dalekoj zemlji u potpunosti promeni način života, bila je još jedan neuspeli pokušaj pa je po povratku kući povukla nove teške poteze. Prodala je oba stana i ubrzo potrošila sav novac te postala beskućnica.

Potpuno nemoćna i osamljena, poslednje godine života provela je u napuštenoj garaži u Borči, a zatim u skloništu za beskućnike na Voždovcu. Bila je osuđena na milost prolaznika, humanitarnu pomoć i mrvice hrane koje su joj s vremena na vreme donosili njeni fanovi. Margita Stefanović smeštena je u avgustu 2002. na Infektivnu kliniku u Beogradu, gde je preminula 18. septembra.

Pročitajte još: POKAZALA MI JE ŠAKE, RUKE JOJ BILE KAO ISPOD MAŠINE ZA ŠIVENJE! Cvetković: Znam da će neki biti ljuti što ovo pričam...

Imala je 43 godine i bila je poslednja članica iz originalne postave grupe EKV-a. Pre nje, 25. septembra 1992. godine umro je bubnjar Ivica Vdović, koji je, prema Vikipediji, prva registrovana HIV pozitivna osoba u bivšoj Jugoslaviji. Šest godina posle njene smrti, u knjizi Aleksandra Ilića "Vrati unatrag" javnosti je prvi put potvrđen i podatak da je, zbog intravenoznog korišćenja narkotika, i Magi bila zaražena HIV-om.

"Ne bih bio živ da nije bilo njih"

Jedan od naših najtalentovanijih i najomiljenijih glumca Srđan Žika Todorović, pre nego što je profesionalno počeo da se bavi glumom, bio je bubnjar rok grupe Ekatarina Velika. Taj čuveni sastav i danas prate kontroverzne priče, kako o nastajanju pesama, tako i o njihovim životima, a prema tvrdnjama brojnih ljudi, većina muzičara je preminula od posledica konzumiranja heroina.

Prema njegovim rečima, stariji članovi su brinuli o Žiki da ne posegne za porocima kao oni, pa mu nisu dali da proba, kako kaže, ni mrvicu.

"Oni su mene jako čuvali, ja sam bio mlađi od njih šest godina, oni su bili '59, '58, a ja '65. godište. Nisu mi dali ni mrvicu. Čuvali su me jer su imali već loša iskustva sa ranijim bubnjarima, tako da ne bih da pričam puno o tome, to je za mene teška tema. Uglavnom izbegavam, ali hoću da kažem da su me pazili kao malo dete", rekao je Srđan u emisiji "Una, due, tre", a na pitanje da li im je zahvalan na tome, odgovorio je: "Ne bih bio živ!", rekao je Srđan, koji izbegava da govori na ovu temu.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Šta je Srđan Žika Todorović naučio na snimanju filma BAL NA VODI (VIDEO)  KurirTV

(Mondo/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!