"Dobijala sam batine": Jelena Đoković o odrastanju u teškim uslovima, deci ne radi to što su njoj otac i majka

Jelena je progovorila o svom odrastanju i istakla da ona svoju decu ne tuče.

K1 televizija/screenshot

Jelena i Novak Đoković poznati su po skladnom braku i ljubavi koju neguju, a koju gledaju da prenesu i na svog sina i ćerku, Stefana i Taru

U njihovoj kući klasična pravila ne važe, a Jelena se trudi danas ispravi neke greške svojih roditelja. Kako je jednom prilikom priznala, odrastala je u teškim uslovima, a upravo je od majke nasledila lavovsku borbu za decu

Profimedia 

- Verujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vreme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uslovima - rekla je Jelena svojevremeno.

Novakova supruga se potom dotakla i svog oca, a ističe da su je roditelji uvek učili da se za sve u životu bori sama:

- Najlepše od svega je što sam u ocu videla odobravanje i osnaživanje te mamine lavovske crte. Zbog takvih roditelja sestra i ja se trudimo da budemo samostalne, te ne čekamo da nam bilo šta padne u krilo, već se borimo za to. Savetovala bih i ostale mlade žene da se svim srcem bore za ono u šta veruju - dodala je supruga najboljeg tenisera.

Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Inače, Jelena se nedavno dotakla i metoda kojima vaspitava decu, a kako je istakla, iako su nju njeni roditelji tukli, ona na svoju decu nikada nije podigla ruku.

- Stefan i Tara mene vaspitavaju i prevaspitali su me od njihovog prvog dana. Ja ih ne vaspitavam. Zbog njih sam svesna koliko imam još da rastem, i sagledavam svoje greške. Oni mi pokazuju da ne mogu više da mislim da znam bolje od njih. Oni su toliko čisti, bez grešaka, predrasuda, idu u svet sa takvom živošću i nevinošću. Nama stalno govore da ne budemo naivni. Ali, baš treba da budemo takvi. Otvoreni, bez očekivanja. Ja to učim od svoje dece. Nikada neću ništa očekivati od njih. Svojoj deci ću uvek reći: "Ma, vi ste najbolji! Ne treba vam ništa više!" - rekla je Jelena pre nekoliko godina.

"Moja deca ne dobijaju batine"

- Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem, verujem da će zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti - zaključila je Jelena.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Jelena Đoković na proslavi  Kurir televizija

Izvor: Republika.rs/ Blic.rs/ Mondo Jelena Sitarica

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!