Stavio joj sedativ u piće kad je imala 13 godina i više puta silovao: Slučaj Romana Polanskog okončan, postigli nagodbu

Roman Polanski je 1973. godine navodno silovao tinejdžerku i pobegao u Francusku. Posle pola veka, slučaj "rešen".

Denis Makarenko/Shutterstock

Slavni filmski režiser i oskarovac Roman Polanski više se neće suočavati sa mogućnošću da mu se sudi zbog navodnog sek*sualnog napada na maloletnicu, jer je u vezi sa tim slučajem postignuta nagodba.

Ovaj slučaj, koji se odnosio na navodni incident iz 1973. godine, trebalo je da se razmatra na sudu u Los Anđelesu sledećeg avgusta, navodi danas Gardijan. U tužbi je navedeno da je Polanski poveo tadašnju tinejdžerku - čije ime nije otkriveno - na večeru, nakon čega je došlo do navodnog napada.

Sada je otkriveno da je slučaj "rešen tokom leta nagodbom i sada je zvanično odbačen", izjavio je advokat Romana Polanskog.

Profimedia 

Tužba je podneta u junu 2023. godine, neposredno pre isteka zakonskog roka za podnošenje tužbi zbog se*sualnih zločina, koji žrtvama se?sualnih zločina dopušta da podnesu tužbe protiv počinilaca.

Polanski je i ranije bio optuživan za slične incidente, ali je sve optužbe negirao.

Šta se desilo 1973. godine?

Roman Polanski je u svojoj biografiji "Roman by Polanski" opisao da se incident dogodio u kući Džeka Nikolsona nakon što je pomenutoj devojčici obećavao slavu i karijeru. 13-godišnjakinji je dao šampanjac sa sedativima, a onda više puta silovao.

Uhapšen je sledećeg dana i optužen za šest krivičnih dela, a iako se isprva izjasnio kao nevin, kasnije je priznao zločine kako bi sebi smanjio kaznu. Priznanje je došlo nakon što mu je advokat otkrio da sudija planira da ga smesti iza rešetaka na 50 godina, Polanski je doneo odluku da pobegne.

Pročitajte još: UČESTVOVALA U MASAKRU KOJI SE PAMTI, SAD JE PUŠTAJU NA SLOBODU? Prelepa glumica ISKASAPLJENA u devetom mesecu trudnoće

Sud je najpre naložio da Polanski provede 90 dana na posmatranju u psihijatrijskoj ustanovi, a nakon odsluženih 42 dana u zatvoru, režiser se ukrcao na avion i pobegao iz zemlje. Preko Londona je stigao u Francusku gde živi i dan-danas s obzirom da je državljanin ove zemlje. Upravo je to ono što otežavalo njegovo izručenje, s obzirom da SAD nikada nisu donele prvostepenu odluku o kazni, iako je Interpol izdao poternicu.

Silovanje 13-godišnjakinje nije jedina mrlja u njegovoj karijeri. Nakon ubistva supruge on je imao često odnose sa tinejdžerkama od kojih nijedna nije bila starija od 19 godina, o čemu je i sam pisao. Jedan od najvećih skandala odigrao se i davne 1994. godine kada je otkriveno da je u vezi sa 15-godišnjom glumicom Nastasjom Kinski. Međutim, ona je demantovala navode da je imala išta više sa tada 43-godišnjim režiserom.

Profimedia 

Da stvari budu još gore, Polanski ne vidi ništa loše u vezi sa pedofilijom, naprotiv, on smatra da je privlačnost prema devojčicama normalna. I pored toga što je poznato šta je sve radio i čime se služi, brojne zvezde i dalje su nastavile da sarađajuju sa njim, a pod njegovom palicom snimljen je veliki broj blokbastera.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Glumci koji su došli da daju podršku Anđeli Jovanović  Kurir televizija

(Telegraf, MONDO, D.P)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!