Premijeru napustilo 11 ljudi: U Novom Pazaru uvedena zabrana gledanja filma mlađima od 18 godina

U Novom Pazaru uvedena je zabrana gledanja filma zbog scena nasilja. Kulturni centar doneo je odluku da zabrani prikazivanje horor filma “Terrifier 3” osobama mlađim od osamnaest godina.

Youtube/Screeenshot

Ova odluka dolazi kao odgovor na brojne pritužbe građana i strah od negativnog uticaja filma na mlađe gledaoce.

"S obzirom na to da je publika u Srbiji za horor flimove, nažalost, u velikom procentu, maloletnička, mi smo smatrali da treba da delujemo odgovorno i da stavimo ograničenje za ovaj film. On i zvanično ima odluku da je 18 plus i ovo je prvi put da smo uveli odluku da ulaznicu mogu kupiti, ali i film gledati, isključivo punoletnici", rekla je Elma Šabanović, urednica programa u KC Novi Pazar za Kurir televiziju.

Pročitajte još: Izopačen pogled i uvrnuti smeh, a ispod neviđeni car: Isplivao hit snimak momka koji je svima terao jezu u kosti

Demir Miraljemović je tek napunio 18 godina, pa ga ova odluka neće doticati, pa je otkrio šta misli o samoj zabrani:

"Pa iskreno, žao mi je za moje drugare koji imaju 16 i 17 godina, ali za mlađu decu mi je drago jer prave veliku buku i imaju neželjene reakcije, jednostavno nije ni moguće gledati film sa njima jer nije ni predviđen za njih".

Ovu odluku pozdravili su i građani, među kojima je majka i glumica Lejla Pluncević:

"To je okej i drago mi je što je urodilo plodom i da su roditelji primetili da nije primerneo za decu tog uzrasta i da su našli zajedničko rešenje. Ja jesam majka, ali osmogodišnjaka, pa još nisam ušla u tu zonu da gleda filmove koji nisu za njegov uzrast, pa nisam u riziku da pogleda sadržaj koji nije prikladan".

This browser does not support the video element.

Novi Pazar, prvi put u istoriji, uvodi zabranu za gledanje ovog sadržaja: Građani u strahu!  Kurir televizija

(Kurir, MONDO, D.P)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!