• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro - povećanje plata i u javnom sektoru

Izvor MONDO/Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić saopštio je danas da neće ni u aprilu biti deficita, i da će to omogućiti, ako se ovako nastavi, povećanje plata i više para za penzije. S Nemcima o carinskoj uniji Zapadnog Balkana.


On je, na konferenciji za štampu, kazao da na današnji dan budžet Vlade ima suficit od 20,4 milijarde dinara, da predstoji isplata drugog dela penzija, ali da će april završiti u suficitu.

Podsetio je da je usvojenim budžetom i planom MMF predviđeno da imamo 53 ili 54 milijarde deficita.

"Već sada mogu reći da nećemo imati deficit zaključno sa 30. aprilom. Većim prihodima i nižim rashodima uspeli smo da uštetimo 470 miliona evra u prva četiri meseca", objasnio je premijer.

Šest koraka do veće plate

On je istakao da na osnovu tih rezultata sada možemo da ulažemo novac i podstičemo razvoj odbrambene industrije.

"Ako se ovako nastavi doći ćemo do povećanja plata za vojnike i policajce, ali i po prvi put za javni sektor i javnu upravu", kazao je Vučić.

Ukazao je da je u planu i povećanje penzija, ali dodao da jedan odsto povećanje penzija znači 40 miliona evra.

"Ali i za to ćemo imati više novca", naglasio je Vučić.

A ranije danas:

Vlada odobrila nova zapošljavanja!

"Nisam zadovoljan rastom od tri odsto"

Premijer Vučić kaže da nije zadovoljan rastom od tri odsto, jer je Srbiji potreban rast od veći od četiri, pet odsto kako bismo pristizali zemlje Evropske unije.

Carinska unija Zapadnog Balkana

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsedavajućim Grupe prijateljstva sa državama jugoistočne Evrope u nemačkom parlamentu (Bundestagu) Štefanom Albanijem o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i nastavku dijaloga sa Prištinom. Tema razgovora, kako se navodi, bila je i ideja o osnivanju carinske unije u regionu Zapadnog Balkana, što može da bude podsticaj za nova ulaganja kompanija iz Nemačke, kao i za unapređenje poslovanja nemačkih kompanija koje već posluju u okruženju a u u Srbiji zapošljavaju oko 35.000 ljudi.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara,  rekao i da je državna kasa pod "punom kontrolom" državnih organa i da protesti ne mogu da je ugroze ni na koji način.

"Zauzimanje državne kase, niko ništa ne može da zazume, u ovoj zemlji se demokratskim putem ostvaruju prava, tu nema velike filozofije", rekao je Vučić.

Istakao je da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da čini šta hoće, ne ugrožavajući prava i slobode drugih ljudi.

Vučić je rekao da je stanje javnih finansija stabilno, ali da Srbiji treba mnogo godina da bi standard bio uporediv sa zemljama Evropske unije.

Imamo stabilan rast, ali on mora da bude veći od četiri, pet odsto, da bismo pristizali zemlje EU, kaže Vučić.

"Zato nisam zadovoljan rastom od tri odsto, on je neuporediv sa rastom od minus tri odsto, ali nije dovoljan", istakao je premijer.

Za odbrambenu industriju - finansijska injekcija

Fabrike odbrambene industrije Srbije dobiće u narednom periodu "direktnu investicionu injekciju" od 43 miliona evra iz republičkog budžeta kako bi unapredile svoje poslovanje, i kako bi sa očekivanih 550 miliona evra ove godine, izvoz do 2020. iznosio 750 miliona evra, rekao je Vučić.

On je, na konferenciji za medije posle sastanka sa direktorima osam privrednih društava odbrambene industrije Srbije, javnim preduzećem Jugoimport SDPR i tri remontna zavoda, rekao da bi novac koji država troši za kapitalna ulaganja trebalo da bude veći i da se koristi pametnije, odnosno na način da se u budućnosti vrati kroz veća primanja radnika i veće profite radnika.

"Zato smo danas imali važan sastanak sa predstavnicima svih fabrika namenske industrije, svih remontnih zavoda, opitnih centara, pribojskim FAP-om i svih osam osnovnih fabrika, sa izuzetkom Krušika, koji u ovom trenutku nije tražio novac, jer su zaposlili više od 1.000 ljudi u odnosu na prethodni period i rade dobro", rekao je Vučić.

Komentari 39

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sara

Povecanje plata u javnom sektoru na zdravim osnovama doprinece rastu traznje i podizanju ekonomskih aktivnosti.

kolo

Zato se i islo u nepopularne reforme da bi moglo da se posluje sa dobitkom .

Milos

Ovo je odlicna stvar ya medicinske radnije. Sledece sto bi trebao a mislim da ce i uraditi jeste da se sredi stanje o visini plata u privatnom sektoru.

special image