Roze je savršeno letnje vino, ali čak i ako ste ljubitelj, lako je moguće da grešite kad roze treba da "iskombinujete" sa hranom koju pripremate.
Oni koji se razumeju u vina kažu da je najveća greška ljudi kad je o rozeu reč to što ga podsvesno svrstavaju u "klasu" belih vina.
"Kao i crno vino, roze sjajno ide uz meso, ono što je njegova prednost je što se lepo kombinuje i sa ribom, rižotima, voćnim salatama", objašnjava za "Hafington post" Mari-Kristina Oselin, koja se vinarstvom bavi već godinama.
"Tipično, crno vino ćemo birati kad jedemo jela koja se baziraju na crvenom mesu, ali i roze ima miris i ukus koji savršeno nadopunjuje takve obroke, a ne rizikujete da aroma vina prevlada."
Oselinova savetuje da roze pijete uz teletinu, govedinu, jagnjetinu, svinjetinu ali i pačetinu.
Ako ste raspoloženi za eksperimentisanje, roze može biti vaš izbor i uz hamburgere, jastoga, pa čak i jela indijske ili tajlandske kuhinje, kaže ona.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte