Niški Radnički planira da na upražnjeno mesto dovede trenera iz inostranstva.

To je predsednik kluba Ivica Tončev rekao lokalnom listu "Narodne".

"Novi trener neće biti iz Srbije", rekao je prvi čovek Radničkog, koji bi za vikend trebalo da otputuje na pregovore sa glavnim kandidatom čije se ime još drži u tajnosti.

Ovu informaciju dodatno je "proširio" navijački sajt "Real sa Nišave", koji je objavio svoja saznanja da je "reč o stručnjaku iz Nemačke koji ima iskustvo rada u Srbiji".

"Ovaj trener je već sedeo na klupi Partizana", piše ovaj portal.

Jedina dva Nemca koja su bili treneri Partizana su Jirgen Reber i Lotar Mateus.  

Da li je ovo samo lepa želja navijača Radničkog ili zaista ima osnova za ovo, videćemo za koji dan.

Reber ima 63 godine. Partizan je trenirao u sezoni 2005/06. A poslednji angažman imao je u turskom Ankarasporu još 2009. godine!

Mateus je sedam godina mlađi od Rebera, ali ni odavno nije u trenerskim vodama. Partizan je trenirao u sezoni 2002/03. kada su crno-beli prvi put ušli u grupnu fazu Lige šampiona. Njegov poslednji trenerski angažman bio je na mestu selektora Bugarske 2010-2011.

Dakle, trenutno ova informacija zvuči kao naučna-fantastika, ali treba sačekati, jer nikad se ne zna...

Inače, iz Radničkog i informacija da je uprava kluba odlučila da se žali Evropskoj fudbalskoj uniji na odluku Fudbalskog saveza Srbije da Mladosti iz Lučana dodeli evro-licencu.

U niškom klubu su na pet strana obrazložili argumente zbog kojih smatraju da bi upravo oni trebalo da predstavljaju Srbiju na međunarodnoj sceni sledeće sezone, tako da nada da će Radnički nastupiti u Evropi, prema njihovim rečima, i dalje postoji.