• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncesija za Teslu: Kvalifikacije nikako da prođu

Izvor MONDO/Agencije

Ko će zvanično ući u trku za budućeg upravljača Aerodromom "Nikola Tesla" u Beogradu nikako da seznamo jer je ponovo pomeren rok za određivanje kvalifikovanih ponuđača.

 Aerodrom Nikola Tesla - Ponovo produžen rok za koncesiju Izvor: MONDO, Lana Stošić
Izvor: MONDO, Lana Stošić

Rok za izbor onih zainteresovanih investitora koji će poslati obavezujuće ponuda, produžen je do 21. juna, objavljeno je danas.

"Rok za davanje beogradskog Aerodrom "Nikola Tesla" u koncesiju je produžen zbog njegovog strateškog položaja i velikog interesovanja kompanija", izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je novinarima u Vladi Srbije rekla da je dodatni rok za koncesiju beogradskog aerodroma dat "u želji da se sve dobro pregleda".

"Ako biramo strateškog partnera za aerodrom, bolje je sve dobro sagledati i izabrati najboljeg", rekla je Zorana Mihajlović.

Rok za odlučivanje ko će od potencijalnih invesitora zainteresovanih za koncesiju za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu biti kvalifikovan za slanje obavezujućih ponuda produžen je do 21. juna, objavljeno je danas u oglasu Vlade u "Politici".

Za "Teslu" se nadamo 350 miliona evra od kirije

Kako se navodi u oglasu, odlukom Vlade Srbije rokovi se produžavaju "na zahtev kvalifikovanih učesnika u tom postupku", a prvobitni rok bio je 10. jun.

"Nа zаhtev Kvаlifikovаnih učesnikа, а uzimаjući u obzir zаštitu interesа Republike Srbije u sklаdu sа nаčelimа slobodne tržišne utаkmice i jednаkog i prаvičnog tretmаnа shodno Zаkonu o Jаvno privаtnom pаrtnerstvu i koncesijаmа Jаvno telo je odlučilo dа se rok zа donošenje odluke o ponuđаčimа koji su se kvаlifikovаli zа učešće u Fаzi 2 produži zа jedаnаest kаlendаrskih dаnа, u cilju omogućаvаnjа svim podnosiocimа prijаvа koji su podneli neobаvezujuće ponude dа postupe po zаhtevimа Jаvnog telа u cilju dokаzivаnjа svih uslovа propisаnih Uputstvom za ponuđače u Fazi 1", stoji u objašnjenju.

Rok za podnošenje obavezujućih ponuda ostaje nepromenjen i iznosi 75 dana od dana objavljivanja liste ponuđača koji su se kvalifikovali za učešće u drugoj fazi postupka davanja koncesije za beogradski aerodrom.

U prvoj fazi postupka u kojoj su dostavljanje neobavezujuće ponude, tri puta su produžavani rokovi.

Vlada Srbije i Aerodrom Nikola Tesla objavili su 10. februara javni poziv za davanje koncesije za tu kompaniju u trajanju od 25 godina. Za koncesiju se prijavilo 27 kompanija, a dve se nisu kvalifikvale za dalje učešće u tom postupku.

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image